2023/2023 yaz tatilleri kısalacak mı? Yaz tatili hangi tarihte olacak?

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki depremden 11 il feci şekilde etkilendi. Hal böyle olunca okullar kapatıldı. Okulların bu yıl 2 hafta geç açılması ise akıllara yaz tatilinin daha mı kısa süreceği gibi sorularını getirdi. 
2023/2023 yaz tatilleri kısalacak mı? Yaz tatili hangi tarihte olacak?

2023/2023 yaz tatilleri kısalacak mı? Yaz tatili hangi tarihte olacak?: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra okullara Mart ayına kadar ara verildi. Hal böyle olunca öğrenciler ve veliler tarafından bu yıl yaz tatilinin daha kısa mı olacağı merak edildi. Peki 2023/2023 eğitim ve öğretim yılında yaz tatili tarihleri ne zaman?

YAZ TATİLİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden Türkiye'nin tam 11 ilinin etkilenmesinden sonra okullar tatil edildi. Türkiye genelinde okullara ara verildi. 11 il dışındaki okullar ise 20 Şubat tarihinde açılacak. Depremden etkilenen şehirlede ise yani 11 şehirde ise 1 Mart tarihinden itibaren okullar kademeli olarak açılacaktır. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; "10 ille ilgili değerlendirmemizi de salı günü itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Hangi il ve ilçede 1 Mart itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız, hangilerinde erteleme yapacağız kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

Yaz tatili tarihleri ise Haziran ayında başlayacak. İkinci dönem 16 Haziren 2023 tarihinde sona erecek. Böylece yaz tatili de 16 Haziran'da başlamış olacak. 2.ara tatil ise 17 Nisan tarihinde başlayacak olup 20 Nisan tarihinde bitecektir.

YAZ TATİLİ DAHA MI KISA SÜRECEK?

Türkiye'yi yasa boğan depremlerden sonra okullar kapatıldı. Okulların 2 hafta geç açıklması ise velilerin ve öğrencilerin yaz tatilinin daha mı kısa yapılacağı ihtimalini akıllara getirdi. Okulların yaz tatiline geçe girebileceği bildirilirken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konu ilgili net bir açıklama henüz gelmedi. Bu konuda Bakanlıktan herhangi bir açıklama gelir gelmez sizler ile paylaşacağız. 

İlgili Haberler