Darp ve cinsel istismar davasında Y.E. nin tutukluluğuna devam kararı çıktı

Annesinin sevgilisi tarafından, nitelikli istismar, kasten öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarına maruz kalan küçük P’ olayının zanlısı Y.E. nin yargılandığı davanın ilk duruşması, Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Darp ve cinsel istismar davasında Y.E. nin tutukluluğuna devam kararı çıktı

Çocuğun annesi C.T. ve sanık Y.E. soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki verdiği ifadelerle, mahkemedeki ifadeleri arasındaki çelişkiler dikkat çekti. Mahkeme Başkanı sanık Y.E. nin tutukluluk haline devamına karar vererek mahkemeyi 25 Kasım tarihine erteledi.

Duruşmaya katılan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Gönüllüleri Uşak Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı ve kamuoyunu çocukların cinsel istismarına karşı sessiz kalmamaya çağırdı.

Uşak Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda saat 11.00 yapılması gereken duruşma; Antalya Elmalı cezaevinde tutuklu bulan sanık Y.E. nin SEGBİS (Görüntü ve sesli olarak katılma) sistemi ile katılımına hazır olmadığı için duruşmayı saat 13.30’ a ertelendi.

Öğleden sonra yapılan oturumda, sanık Y.E. SEGBİS sistemi ile bağlandı ve suçsuz olduğunu söyledi. Anne C.T’ de duruşma sırasında çelişkili ifadelerde bulundu.

Mahkeme Başkanı, bu çelişkilerin nedenini sorunca, C. T. nin avukatı, müvekkilinin özel anne olduğunu kavrama ve anlama güçlüğü çektiğini belirtti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı tanıkların dinlenmesi ve annenin sağlık incelemesine tabii tutulması için, anne C.T. yi akıl ve ruh sağlığının belirlenmesi için hastaneye sevk etti ve ikinci duruşmanın tarihini de 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 14.40 olarak belirledi.

“ÇOCUKLAR VATANDIR ÇOCUKLARIMIZI KORUMALIYIZ”

İzmir’den gelerek duruşmaya katılan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği avukatı ve Zeynep İlayda Karadağ ve Uşak gönüllüsü Avukat Nadide Karakozak, anne C.T. ve sanık E.Y. nin ifadelerinde birbirleriyle çeliştiğini, aynı zamanda da ilk ifadeleri ile mahkemede verdikleri farklı ifadelerle kendileri ile de çeliştiklerini kaydettiler.

Avukatlar, talihsiz çocuğun darp ve cinsel istismara uğradığının en büyük delili olarak da doktor raporu olduğuna dikkat çektiler.

Avukat Nadide Karakozak; “Bugün, Nisan ayında Uşak’ ta 2 yaşında  uğrayan, kasten öldürmeye teşebbüs edilen küçüğümüzün yanında yer alarak, UCİM Saadet öğretmen Çocuk İstismarıyla mücadele derneği olarak duruşmaya katıldık.

Duruşmada, sanık Y. E ile sanık müşteki anne C.T’ nin soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki ifadeleri arasında çelişkiler bulunmaktadır. Aslında her şey ortadadır, Ancak sanıklar çelişki yaratmaktadır. Sanık Y. E. nin tutukluluk halinin devamına karar vermiş olup bir sonraki celse 25.11.2021 tarihinde saat 14:40’ ta dır.

Çocuklar vatandır, çocuklarımızı korumalıyız” şeklinde konuştu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler