Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atama kararları! Alper Gezeravcı'ya yeni görev verildi!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalara ilişkin Atama Kararları yayımlandı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yeni görevi de belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atama kararları! Alper Gezeravcı'ya yeni görev verildi!

Resmi Gazete’nin 13 Şubat 2024 tarihli sayısı yayınlandı. Çok sayıda kararın yer aldığı Resmi Gazete’de bugün bazı atama kararları da yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Atama Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan atamalar iki kurumda gerçekleşirken Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın da ataması gerçekleştirildi.

ALPER GEZERAVCI’NIN YENİ GÖREVİ!

Türkiye’nin ilk astronotu olması ile büyük bir üne kavuşan Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sona erdi. Şimdi ise Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile yeni bir görev daha aldı. Alper Gezeravcı bundan böyle Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak. Ayrıca Alper Gezeravcı’nın yanında Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliklerine Alper Güzel, Mastafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan’ın da atamaları yapıldı.

Alper Gezeravcı’nın yeni görevinin Türkiye Uzay Ajansı’nda olması büyük ilgi çekti. Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın uzay ile alakalı olarak çalışmalar içerisinde kalacak olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken Türkiye’de uzay çalışmalarının artırılması için bir yol haritası üzerinde ilerleneceği düşünülüyor.

resmi-gazete.jpg

ENERJİ BAKANLIĞINDA GÖREVDEN ALMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı bir diğer karar da görevden alma oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Afşin Burak Bostancı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin Burak Bostancı’nın görevden alındığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğüne şimdilik herhangi bir atama yapmadı.