Vakıfbank'tan konut kredisi hamlesi! 800.000 TL'nin yeni taksiti belli oldu!

Konut kredisi çekmek için Vakıfbank'a başvuru yapacaklar karşılaşacakları maliyetleri merak ediyorlar. 800.000 TL konut kredisinin taksiti kaç TL oldu?
Vakıfbank'tan konut kredisi hamlesi! 800.000 TL'nin yeni taksiti belli oldu!

Konut kredisi çekerek ev satın almak isteyenler oldukça fazla olsa da bunu gerçekleştirebilenlerin sayısı bir o kadar azaldı. Geçmiş dönemlerde konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın teşvik edici finansal faktörleri vardı. İnsanlar gelirlerinin bir kısmını konut kredisi için ayırıp ev satın alabiliyorlardı. Bugünün koşulları ise oldukça değişti. Şimdi bir evde tek kişinin maaşı bile konut kredisi taksiti için yeterli gelmeyebiliyor.

EV FİYATLARI DURMUYOR

Konut satın almak isteyenler ev fiyatlarını sürekli araştırıyorlar. Ancak dövize endekslenen ev fiyatlarında çok hızlı artışlar görülmese de adım adım fiyat yükselişleri takip ediliyor. Bu yükselen fiyatlar da ev alacak olanları zorluyor. Madalyonun bir diğer yüzünde ise çok farklı koşullar bulunuyor. Ev almak için fiyatlar yüksek ama ev satacak olanlar için de satışlar durmuş durumda. Acil nakit ihtiyacı olanlar ise bir an önce evlerini satmak istiyorlar. Bu durumda da fiyat düşüşleri görülebiliyor. Bu çok nadir rastlansa da piyasada buna denk gelmek imkansız olmuyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Vakıfbank tarafından konut kredisi kampanyası açıklandı. Bankanın müşterileri konut kredisi başvurusu yaparak ev sahibi olabiliyorlar. Ancak geçmiş dönemlerdeki gibi evin fiyatının büyük kısmı değil de eksik kalan daha küçük kısmı için kredi çekmek tercih ediliyor. Böylece hem kredi taksitleri ödenebilir seviyede kalıyor hem de daha az miktarlı faiz maliyeti ile karşılaşılmış oluyor.

Vakıfbank konut kredisi kampanyası kapsamında müşteriler 10 yıla kadar vade ile konut kredisi çekebiliyorlar. Banka bu krediye aylık yüzde 3,79 oranında faiz uygulayarak kredi maliyetini hesaplıyor. Ortaya çıkan maliyet ile müşterilerin ödeyecekleri toplam faiz de belli oluyor.

VAKIFBANK 800.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

vakifbank-konut-kredisi.jpg

Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyası kapsamında sağlamış olduğu kredi imkanının mali koşulları belli oldu. Banka örnek bir konut kredisi maliyet tablosunu açıkladı. 120 ay vadeli 800.000 TL tutarında konut kredisi kullanan müşterilerin kredi maliyetleri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile hesaplanıyor. Bu kredinin aylık taksiti 30.673 TL oluyor. Bu tutarda konut kredisi çekenler vade sonuna kadar bankaya toplamda 3,6 Milyon TL ödeme yapmış oluyorlar.