FOX TV ismini neden değiştirdi? NOW TV’nin açılımı ne, anlamı ne demek?

Bir süredir konuşulan FOX TV’nin ismini değiştirme süreci resmen sona erdi. FOX TV’nin hem ismi hem de logosu değişti. FOX TV’nin yeni ismi NOW TV’nin anlamı ne?
FOX TV ismini neden değiştirdi? NOW TV’nin açılımı ne, anlamı ne demek?

Türkiye’de uzun yıllardır yayın yapan FOX TV’de köklü bir değişikliğe imza atıldı. FOX TV’nin ismi NOW TV oldu. İsmi değişen televizyon kanalının aynı zamanda logosu da değişti. Yaşanan bu değişimin nedenini ve kanalın yeni ismi olan NOW TV’nin ne anlama geldiği oldukça merak ediliyor. NOW TV’nin açılımı ne? NOW TV ne anlama geliyor?

FOX TV’NİN İSMİ NİYE DEĞİŞTİ?

FOX TV’nin isminin değişme nedeninin Türkiye ile bir alakası bulunmuyor. Disney şirketi yıllar önce FOX’u satın aldığı sırada isim hakkını belirli bir süreliğine kullanma hakkına sahip olmuştu. Bu süre dolunca FOX isminin değişmesi gerekiyordu ve bu şekilde değişikliğe gidildi. Esasında FOX TV sadece Türkiye’de yayın yapan bir televizyon kanalı değil. Çok sayıda ülkede televizyon kanalına sahip olan şirket tüm bu ülkelerde isim değişikliği yaptı. Şirketin Türkiye dışında sahip olduğu televizyon kanallarının ismi FOX TV’den Star Channel’e dönüştü. Ancak Türkiye’de Star TV olduğu için farklı bir isim seçildi.

NOW TV İSMİNİN ANLAMI NE?

Türkiye’de FOX TV’nin NOW TV’ye dönüşmesinin ardından NOW isminin neden tercih edildiği ve anlamı merak konusu oldu. NOW kelime olarak şimdi, şu anda, hemen gibi anlamlara geliyor. NOW TV’nin de özel bir açılımı bulunmuyor. Türkiye’de FOX TV’nin ismi değişecekti ve FOX isminin söylenişini andıracak şekilde NOW TV ismi tercih edildi.

FOX TV SATILDI MI?

FOX TV’nin sahibi uzun yıllardır aynı ve değişmedi. Yaşanan değişim sadece sıradan bir isim ve logo değişiminden ibaret. FOX TV hakkında çıkan satış iddiaları doğru değil. FOX TV’nin isim ve logo değişikliği RTÜK tarafından onaylanmış ve 12 Şubat 2024 tarihi itibariyle de değişiklik resmen uygulandı.