Bolu'da deprem bekleniyor mu? Naci Görür açıklamıştı

Prof. Naci Görür Bolu'da yaşanan deprem için önceden uyarmıştı.
Bolu'da deprem bekleniyor mu? Naci Görür açıklamıştı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından birçok ilde daha artçı depremler meydana geldi. Bolu'da ise 16 Mart tarihinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar tarafından Bolu'da büyük bir deprem meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Bolu'da yaşanan deprem ise Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önceden yapmış olduğu açıklamaları akla getirdi. Deprem uzmanı Naci Görür Düzce'de 1999 yılında yaşanan depremi hatırlatarak bu deprem ile Bolu Tüneline kadar kırık oluştuğunu açıklamıştı. 

NACİ GÖRÜR BOLU DEPREMİ İLE İLGİLİ PAYLAŞIM YAPTI

Bugün Bolu'da yaşanan depremin ardından yeni bir paylaşım yapan Deprem Uzmanı Naci Görür 'Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırıllmasını beklediğimize dair bir Tweet atmıştık. Bugünki deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış. KD-GB uzanımlı kısımlı oldu." dedi.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Düzce'de meydana gelen depremin ardından uyarılarda bulunan Naci Görür Bolu için riskli bölge diyerek şöyle uyarmıştı; "Arkadaşlar, Düzce'de olan bugünki deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF'a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle." notu ile uyarılarda bulunmuştu. 

BİRİNCİ DERECEDEN DEPREM BÖLGELERİ

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Tunceli, Bingöl, Erzincan, Osmaniye, Muş, Hakkari, Siirt ve Kırıkkale illeri birinci dereceden deprem bölgesi olan illerimizdir. 

İlgili Haberler