Bolu depremi sonrası oklar İstanbul'u gösterdi! Deprem Marmara bölgesini etkileyecek mi işte yanıtı

Türkiye'de bugün öğle saatlerinde merkezi Bolu'da olan deprem sonrası sarsıntı İstanbul'dan da hissedildi.
Bolu depremi sonrası oklar İstanbul'u gösterdi! Deprem Marmara bölgesini etkileyecek mi işte yanıtı

Bolu depremi sonrası oklar İstanbul'u gösterdi! Deprem Marmara bölgesini etkileyecek mi işte yanıtı - Türkiye'de bugün öğle saatlerinde merkezi Bolu'da olan deprem sonrası sarsıntı İstanbul'dan da hissedildi. Deprem sonrası AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'da depreme dair açıklamalarda bulundu.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamalarda İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"(Bolu'daki 4,8'lik deprem) kuzey Anadolu fay hattının sonundaki küçük bir fay hattı üzerindeki deprem. Bu tür kısa uzanıma sahip, bu büyüklükteki depremlerin İstanbul, marmara'daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz.

Bolu'daki depremin olası İstanbul depremini tetiklemesi mümkün değildir.

Depremlerin ardından yaklaşık 18 bin artçı sarsıntı oldu. Bunların çoğu tabii hissedilmiyor. 4 ile 5 arasında 505 tane artçı sarsıntı oldu. 5 6 arasındaki artçı sayısı ise 44'e ulaşmış durumda. Tabii bu artçıların azaldığını görüyoruz.

Her zaman olduğu gibi başka depremler de olmaya devam ediyor. 18 bin artçı sarsıntının dışında da farklı bölgelerde meydana gelen yılbaşından günümüze kadar 6 bin civarı deprem var.

Önemle vurguladığımız bir şey var, hiçbir depremin saatini, yerini, olacağı günü bilmemiz mümkün değil. Bildiğimiz tek bir şey var. Ülkemiz deprem ülkesi, deprem üretebilecek faylar var. Bunların olağan karşılanması gerekir. Bu anlamda resmi kanallara itibar etmeleri önemli. Doğru bilgiye erişmek herkesin hakkıdır. Bu yüzden sosyal medyadan paylaşım yaparken bu gerçek unutulmamalıdır.

Yapmamız gereken tek şey deprem bölgesindeki acıyı azaltmamız. Oradakilerin normal hayata dönmek en doğal hakkı.

Bölgede yaşanan son yağışlardan sonra heyelan riskinin hala olduğunu biliyoruz. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyorum."

Gelen açıklamalar sonrasında ise vatandaşların İstanbul depremi konusunda endişelerini de giderecek açıklamalar gelmiş oldu.

İlgili Haberler