Arsaya talep yüzde 200 oranında arttı! En çok tercih edilen ilçeler açıklandı

Yaşanan büyük depremlerin ardından arsaya olan talepte yüzde 200 artış yaşandı. Peki en çok tercih edilen ilçeler hangileri?
Arsaya talep yüzde 200 oranında arttı! En çok tercih edilen ilçeler açıklandı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Trakya'da arsaya olan talepte yüzde 200 artış yaşandı. Uzmanlardan ise vatandaşlara uyarılar geldi. Arsa alımında en çok tercih edilen ilçeler de açıklandı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen İstanbul depreminin büyük olacağı yönünde uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve uyarılar sebebiyle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar şehre uzak yerlere ve güvenli ilçelere taşınmaya başladı. Taşındıkları bölgelerde ise arsa satın alarak yeniden depreme dayanıklı evler yapmayı düşünen vatandaşlar arsaya hücum etti. Arsa satışlarında yüzde 200 artış yaşandı. 

Söz konusu arsa alımı ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı özellikle Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından müstakil ev yapabilmek için vatandaşların arsa alımına hücum ettiklerini söyleyerek İstanbul başta olmak üzere yakın yerlerde de talebin yoğunlaştığını ifade etti. Çatalca'nın çeşitli köyleri başta olmak üzere bu noktadan Yalıköy'e kadar uzanan güzergah üzerinden arsa alımlarında olağanüstü bir artış olduğu açıklandı. Peki arsaya talebin en çok olduğu ilçeler hangileri? İşte en yoğun arsa talebinin olduğu ilçeler..

ARSA SATIŞLARININ EN FAZLA OLDUĞU İLÇELER 

Arsa alımı esnasında arsanın bazı konum özelliklerine göre karar verilmektedir. Bu nedenle otobana ve bağlantı yollarına en yakın olanların tercih edilmesi olağan bir durum. Bu nedenle arsa alımlarında bu gibi özellikler göz önünde bulundurularak en çok satış yapılan ilçeler ise şöyle sıralanmaktadır; Büyükçavuşlu, Çerkezköy, Büyükyoncalı, Küçükyoncalı ve Saray. 

İlgili Haberler