Berat Kandili orucu hangi gün tutulur 2024? Kandil orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu?

Berat Kandiline sayılı zaman kala Berat Kandili orucu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Berat Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulur? Berat Kandili orucu hakkında merak edilenler haberimizde
Berat Kandili orucu hangi gün tutulur 2024? Kandil orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu?

Ramazan’ın müjdeleyicisi olarak bilinen Berat Kandili, Müslümanlar için en önemli kandiller arasında yerini alıyor. Üç aylarından başlangıcından sonraki ilk kandil olan Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi gününe denk geliyor. Peki, Berat Kandili orucu ne zaman tutulur? Berat Kandili orucu ne zaman?

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı Berat Kandili başta olmak üzere pek çok kandilin tarihini içeren takvimi yayımladı. 2024 Berat Kandili tarihi de belli oldu. Aktarılan son habere göre bu yılın 3’üncü kandili olan Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi gününe denk gelecek.

BERAT KANDİLİ ORUCU

Hz. Peygamberimiz Berat Kandili için şunları söylediği belirtilmiştir:

“Şaban’ın on beşinci gecesi (yani Berat Gecesi) olduğunda o gece ibadet ediniz, gündüzünde de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına (rahmeti ile) tecelli eder ve fecir doğana kadar şöyle buyurur: ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…”

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

Bu ve bunun gibi rivayetlere dayanarak pek çok İslam alimleri bu önemli gecede gündüzün oruçla gecenin ise namazla geçirilmesi gerektiğini tavsiye etmişlerdir