İkinci cemre ne zaman düşüyor? Cemre düşmesi nedir?

Baharın simgeleyicisi olarak tanımlanan cemrelerin ne zaman düşeceği merak konusu oldu. Milyonlarca kişi ilk cemresinin düşmesinden sonra ikinci cemre ne zaman düşüyor? Cemre düşmesi nedir? sorularına yanıt aramaya başladı. işte cemre düşme takvimi
İkinci cemre ne zaman düşüyor? Cemre düşmesi nedir?

İlk cemre havaya düştü. Bundan tam bir hafta sonra ikinci cemre suya düşecek. Toprağa düşmesinden sonra da baharın gelmesi beklenirken, vatandaşlar arama motorları üzerinden cemre düşme tarihlerini araştırıyor.

İLK CEMRE DÜŞTÜ

İlk cemre geçtiğimiz günlerde havaya düştü. 19-20 Şubat tarihinde havaya düşen cemre sonrasında suya ne zaman düşeceği merak konusu olan cemre düşmesi için detaylar belli oldu. İkinci cemreden bir hafta sonra da üçüncü cemrenin düşmesi ile birlikte ilkbahar mevsiminin kapıları aralanmış olacak. Peki, ikinci cemre ne zaman düşecek?

İKİNCİ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK 2024

İkinci cemrenin ne zaman düşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Baharın habercisi ve simgeleyicisi olan cemre düşmesinin ilk -i 19-20 Şubat tarihlerinde olmuştu. İkinci cemre düşme tarihi 26-27 Şubat 2024 olarak belirtildi.

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İkinci cemrenin 26-27 Şubat 2024 tarihinde düşmesinden sonra üçüncü cemrenin düşmesi bekleniyor. Üçüncü ve son olan cemre de 5-6 Mart 2024 tarihlerinde toprağa düşecek ve bahar bu şekilde başlamış olacak.

CEMRE DÜŞMESİ NEDİR?

Cemre ateş ve kor anlamına gelen bir kelimedir. Her yıl şubat ayının başından mart ayının başına kadar 1 hafta ara ile önce havaya sonra suya ve en son toprağa düşerek baharın geldiğini müjdeler. Cemre düşmesi aynı zamanda bahar bayramına da işarettir.