Berat Kandili ne zaman 2024 Berat Kandili nedir, ne olmuştur?

Müslümanların önem verdiği günlerden biri olan Berat Kandili son günlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Peki, Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili nedir, Berat Kandilinde ne olmuştur? İşte merak edilenler ..
Berat Kandili ne zaman 2024 Berat Kandili nedir, ne olmuştur?

Üç aylardan ikincisi olan ve Ramazan’dan bir önce olan Berat Kandili ne zaman? Kelime anlamı olarak temize çıkma ve temiz olma anlamını taşıyan Berat Kandili ne zamana denk geliyor? Berat Kandili ne zaman eda edilecek? İşte Diyanet takvimi ve Berat Kandili hakkında merak edilenler

Müslümanların heyecanla beklediği Berat Kandili’ne sayılı zaman kaldı. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan Berat Kandili için Hz. Peygamber’in “Allah Teâlâ -rahmetiyle- şâbanın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar” rivayet edilmiştir.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2024

Berat Kandili’nin tarihi de belli oldu. Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi gününe denk gelecek. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan geceye denk gelen Berat Kandili bu hafta sonu eda edilecek.

BERAT KANDİLİ'NDE NE OLMUŞTUR?

Berat Kandili gecesinde Kuran’ı Kerim’in dünyaya toplu olarak indirilmiştir. Kur’an-ı Kerim’in bütünlüğü ve değiştirilemeyeceği kıyamete kadar muhafaza olacağı tüm Müslümanlara aktarılmıştır. Bu sebeple bu önemli gecede Kur’an-ı Kerim’in okunması önerilmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ

Berat Kandili dini açıdan son derece önemli bir yere sahiptir. Tüm Müslüman alemi bu önemli geceyi heyecanla beklemektedir. Berat Kandili gecesinde bütün duaların kabul olduğu, tövbe edenlerin günahlarının affedildiği ifade edilmektedir. Bu gecede Müslümanlar ibadetlerini yaparak, Allah’a kulluk görevlerini yerine getirmektedir.