Belediyeden özel güvenlikçilere tehdit

Uşak Belediyesi’nde görev yapan 136 özel güvenlik görevlisi, şimdi de haklarını aradığı için işten atılmakla tehdit edildi.
Belediyeden özel güvenlikçilere tehdit

Uşak Belediyesi tarafından baskı ile üye oldukları Öz Güven İş sendikasından istifa ettirilen ve toplu iş sözleşmesinde kapsam dışı bırakılan 136 güvenlik görevlisinin, önceki gün yapıldığı öğrenilen bir toplantıda, medyaya haber sızdırdıkları takdirde işten çıkarılmakla tehdit edildiği öğrenildi.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitenizde yayınlanan “Uşak Belediyesinden 136 güvenlikçiye ayırımcılık” başlıklı habere çok kızan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın, ilgili müdürler vasıtası ile özel güvenlik müdürlerini toplayarak, çalışma koşulları hakkında bir daha medyaya haber sızdırılırsa ya da sosyal medyada paylaşımda bulunulursa işten çıkarılmakla ve hiçbir hak alamamakla tehdit edildiği iddia edildi.

https://www.usakgundem.com/guncel/usak-belediyesinden-136-guvenlikciye-ayirimcilik-h8452.html

ÖZEL GÜVENLİKÇİLERE ZENCİ KÖLE MUAMELESİ

Taşeron işçilerin 2018 yılında kadroya alınması ile Uşak Belediyesi’nde kadroya geçen 136 özel güvenlik görevlisi ise kendilerine yapılan ayırımcılıktan son derece rahatsız oldu. Hakların aradıklarında da işten atılmakla tehdit edilmeleri de bardağı taşıran damla oldu.

Toplantıda yetkililerin Özel güvenlik görevlilerine, Başkan Çakın’ın www.usakgundem.com’da çıkan haber çok kızdığı belirtilerek; “Siz dertlerinizi, medya, sosyal medyada dile getirir ve CİMER’E şikâyette bulunursanız bulunun. Hakkınız hukukunuzu bu şekilde alamazsınız. Maaşınızı aldığınıza şükredin. Her şeyi de belediyeden beklemeyin. Belki hakkınızı 2023 yılında alırsınız” dediği belirtildi.

AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı olduğu dönemde AK Partili milletvekilleri ile birlikte kendilerini ziyaret eden Mehmet Çakın’ın o zaman söz verdiği gibi sendikal sorunlarınım çözmesini bekleyen özel güvenlik görevlileri, önce yapılan baskılar nedeni ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi sendikalarından istifa etmek zorunda bırakıldılar.  

Uşak Belediyesi ve bin 100 işçi adına yetkili sendika Hizmet İş Uşak Şubesi arasında devam eden toplu sözleşmeler de işçilere birçok konuda haklar verilirken 136 özel güvenlik görevlisi ise asgari ücret + yol parası + yemek parasına talim etmek durumunda kaldı.

Uşak Belediyesi’nde zenci muamelesi reva görülen özel güvenlik görevlilerinin sıkıntıları bitmek bilmiyor. Maaş bordolarında “Beden işçisi” olarak gösteriliyor. Vatandaşla tartışan bir özel güvenlik görevlisi mahkemelik olduğu zaman beden işçisi olduğu için güvenlik görevlisi olarak kendini savunma hakkından mahrum kalıyor.

İddialara göre kutsal bayram ve mili bayram tatil günlerinde elaman olmadığı için mesaiye bırakılan görevlilere 8 saat yerine göre 3 saat mesai ücreti veriliyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler