“Bu konutlarda yaşayacak 3 bini aşkın insanın hayatı tehlikede”

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, eski şehir çöplüğü üzerine yapılan konutlarda oturacak yaklaşık 3 bin 500 insanın hayatının tehlikede olduğunu ileri sürdü.
“Bu konutlarda yaşayacak 3 bini aşkın insanın hayatı tehlikede”

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi eski Gediz Yolu üzerinde bulunan TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı devam ederken. inşaat alanında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, burada metan gazı patlaması yaşanabileceğini öne sürdü.

Savaş, iddialarına kanıt olarak 2010 yılında bölgede bir çalışma Yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından oluşturulan bir heyetin hazırladığı 44 sayfalık raporu da patlama tehlikesine kanıt olarak sundu.

“BURAYA KONUT YAPMAK KATLİAMA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR”

TOKİ’nin eski çöplük bu alanında dar gelirliler için konut inşat imalatına başladığını ve bu konuyu daha önce de dile getirdiğini kaydeden Savaş, “Bu bölgede yapılaşmaya gitmek cinayettir. Katliama davetiye çıkarmaktır. Bu alana dönemin Belediye Başkanı hakkı Yağcı zamanından beri tam 60 yıldır çöp atılmıştır. Bu her an patlamaya hazır çöp alanı TOKİ tarafından inşaat alanı haline getirilmiştir.

Bu çöp alanı dönemin Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan tarafından kapatılarak atıl hale getirilmiştir. Yine aynı dönemde çok doğru bir iş yapılarak, içerisinde profesörlerin, doçentlerin ve çevre mühendislerinin olduğu bir bilim kuruluna bir rapor hazırlatılır.

Bu 144 sayfalık rapora göre; buradaki alan içerisine her an patlama riski dolu olan metan gazı doludur. Raporda eski çöplük alanlarına varil ağzı genişliğinde bacalar yerleştirilerek metan gazının tahliye edilmesi tavsiye ediliyor “ifadesini kullandı

“BÖLGEDE METAN GAZI SANTRALİ KURACAK KADAR ÇOK GAZ VAR”

Savaş, “Raporda bölgede çok fazla metan gazı olduğu, bu gazdan yararlanmak için bir metan gazı santrali kullanılması tavsiyesi de yer alıyor. Yine o dönemin belediye yönetimi doğru bir iş yaparak bölgeyi imara açmak yerine ağaçlandırma alanı ilan ediyor ve yeşil alan haline getiriyor.

Herhangi bir canlının dolaşmasının bile çok tehlikeli olduğu bir alana dar gelirli vatandaşlar için konut inşa etmek, tek kelime ile cinayettir. Biz İYİ Parti olarak bu cinayete mani olmak için elimizdeki belge ve raporları Cumhuriyet Savcılığı ve İdare mahkemelerine götürerek buradaki inşaatın durmasını sağlayacağız.

Biz, İYİ Parti olarak dar gelirli vatandaşlar için konut yapılmasına karşı değiliz. Sadece vatandaşlarımız için daha güvenli ve temiz alanlara evler yapılmasını istiyoruz. Ama maalesef burada böyle bir durum yok.

Burada şunu sormak gerek: Eski çöplük alanında konut yapılmasına izin verenler , kendi çocuklarının, ailelerinin burada oturmasına izin verirler miydi?

Son olarak; Uşak Valiliğinin, Uşak Belediyesinin ve Çevre Şehircilik Müdürlüğünün konuya duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler