O zaman Afganlılar belediyenin yerini işgal mi etti?

Mülkiyeti Uşak Belediyesi’ne ait işyerinde bulunan “Afganlılar Yardımlaşma Derneği” ne bu yeri kimin tahsis ettiği belirlenemedi.
O zaman Afganlılar belediyenin yerini işgal mi etti?

İYİ Parti Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Nurten Bakır, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a işyerini kimin tahsis ettiğini ve herhangi bir sözleşme olup olmadığını sordu. Verilen cevapta, belediye tarafından söz konusu derneğe herhangi bir yer tahsisi yapılmadığını ve sözleşme imzalanmadığı belirtildi.

Uşak Belediye İşhanı 3. Katta mülkiyeti belediyeye ait olan işyerinde geçtiğimiz günlerde açılan “Afganlılar Yardımlaşma Derneği ”ne bu yeri kimin tahsis ettiği sorular cevap bulmadı.

İYİ Parti Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Nurten Bakır tarafından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a sorulan sorular ve Çakın’ın cevapları şöyle:

Soru 1: Taşınmazın kiralama kararının hangi tarihli encümen kararı ile verildiği:

Cevap: “Bahsi geçen taşınmaz idaremizce kiraya verilmemiştir.”

Soru 2: Söz konusu taşınmazın kira sözleşmesinin olup olmadığı

Cevap: Söz konusu taşınmazın kira sözleşmesi bulunmamaktadır.

Soru 3: Kira sözleşmesi varsa ihaleye çıkıp çıkılmadığı, kira sözleşmesinin süresi ve kira bedelinin ne kadar olduğu

Cevap: Söz konusu taşınmazın kira sözleşmesi bulunmamaktadır.

Soru 4: Kira sözleşmesi yoksa tahsis amacının ne olduğu

Cevap: Bahsi geçen taşınmazlar idaremiz tarafından tahsis edilmemiş olup Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 20/08/ 2021 tarih ve 16434 yazısı ile Zabıta Müdürlüğü’nce tahsisi istenmiştir.

BELEDİYENİN TAŞINMAZLARI SAHİPSİZ Mİ?

Mülkiyeti Uşak Belediyesi’ne ait taşınmazın, Uşak Belediyesi İdaresinin bilgisi olmadan Afganlılar buraya nasıl yerleşti?” sorusunu akla getirdi.

Uşak Belediye İşhanı’nın girişinde derneğin adı olan tabela birkaç ay önce görülmeye başlamış ve Uşaklıların merakını çekmişti.

(HABER/SALİH KILINÇ)

İlgili Haberler