Başakşehir Belediye Başkanı İstanbul için açıkladı! İzolatörlü konutlara dikkati çekti

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkıcı etkisi Türkiye tarihine kazındı. Uzmanların İstanbul'da beklenen depremin daha yıkıcı sonuçları olacağını açıklaması üzerinde Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, izalatörlü konutlar hakkında açıklamada bulundu.
Başakşehir Belediye Başkanı İstanbul için açıkladı! İzolatörlü konutlara dikkati çekti

Başakşehir Belediye Başkanı İstanbul için açıkladı! İzolatörlü konutlara dikkati çekti - 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin 11 ilde yıkıma neden olması ile 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirildi. Yaşanan deprem felaketinde yapı stoku zayıflığı gün yüzüne çıkarken ülkemizde beklenen yeni depremler için alarm verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapı güvenliği ve deprem izolatörleri gündeme geldi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçede izolatörlerin kullanıldığı konut projesinde incelemelerde bulunarak bilgi aldı. 

İZALATÖRLÜ KONUTLAR DEPREMDE GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, ''Başakşehir, İstanbul’da zemini en sağlam ilçelerinin başında geliyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ağır bir yıkıma neden olan depremlerin ardından yapılan saha incelemelerinde, izolatör sistemiyle inşa edilen yapılarda hiçbir hasarın olmadığı görüldü. İzolatörlü konutlar depremin yıkıcı etkisini önlüyor.'' ifadelerine yer verdi.  Konut projesinde sona geldiklerine vurgu yapan Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, ''Sismik izolatörlerin uygulandığı ilk konut projesi Mavera Comfort’taki konutları yakında teslim etmeye başlayacağız. Proje Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde hayata geçirildi. Deprem izolatörleri, depremin şiddetini en aza indirerek, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde uygulanan en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor. Böylece 7 ve üzeri deprem esnasında bile üst katlar sarsıntıyı çok daha düşük hissediyor. Şehirlerimizdeki yapıları bu sistemle yenilemek veya yeni yapıları bu sistemle inşa etmemiz, depremlerin yıkıcı etkisini de önlemiş olacak.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. Öte yandan pek çok uzman isimde deprem bölgesinde bulunan ülkemizde izolatörlü yapıların önemine dikkati çekmeye devam ediyor.

İlgili Haberler