Bakanlık iddiaları yanıtladı! Depremzede çocuklar cemaatlere mi verildi?

Kahramanmaraş merkezli iki deprem Türkiye'nin gündemine oturdu. Depremde bilanço ağırlaşırken gündemi değiştiren bir iddia ortaya atıldı. Depremzede çocukların cemaatlere verildiğine ilişkin iddialara bakanlıktan yanıt geldi.
Bakanlık iddiaları yanıtladı! Depremzede çocuklar cemaatlere mi verildi?

 Depremzede çocuklar cemaatlere mi verildi? - Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremin üzerinden 13 gün geçerken depremde ailesinin kaybeden küçük çocukların koruyucu ailelere verileceği açıklanmıştı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN CEMAATLERE VERİLDİĞİ İDDİASI 

Depremin ardından pek çok karar alınırken son olarak ülke gündemine oturan bir iddia ortaya atıldı. Buna göre depremzede çocukların cemaatlere verildiği iddia edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Depremzede çocuklar cemaatlere verildi" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

BAKANLIKTAN İDDİALARA YANIT GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Depremzede çocuklar cemaatlere verildi iddiası" başlıklı haber ve paylaşımlara ilişkin açıklamada bulundu.  Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ''Haberde bahsi geçen konu ile ilgili olarak 10 Şubat 2023 tarihinde belirtilen adrese kolluk ve Beykoz Sosyal Hizmetler Merkezi (SHM) ekiplerimizle hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan tespit neticesinde hanede kalan refakatsiz konumda olan herhangi bir çocuğa rastlanılmamış olup, hanede kalanların Suriye'deki savaşta eşlerini kaybeden yabancı uyruklu kadınlar ile çocuklarının olduğu, çocuklar açısından herhangi bir ihmal ve istismar bulgusunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Hane ziyareti sonrasında ailelere Bakanlığımız hizmetleri ve bu hizmetlere ihtiyaç duymaları halinde temas kurabilecekleri iletişim kanalları ile ilgili gerekli bilgilendirme de yapılmıştır.'' ifadelerime yer verildi. 

İlgili Haberler