Aile Bakanlığı açıkladı! Kimliği tespit edilemeyen 82 çocuğumuz bulunmaktadır

Aile v Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından kimliği tespit edilemeyen çocuk sayısını açıkladı. Son durum hakkında bilgi verildi.
Aile Bakanlığı açıkladı! Kimliği tespit edilemeyen 82 çocuğumuz bulunmaktadır

Aile Bakanlığı açıkladı! Kimliği tespit edilemeyen 82 çocuğumuz bulunmaktadır: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremden sonra kimliği tespit edilemeyen çocuklar için açıklama yaptı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından ailesi vefat eden ve kimliği tespit edilemeyen çocukların olduğu Bakanlık tarafından açıklandı. 

Yaşanan bu depremden Türkiye’nin tam 11 ili feci şekilde etkilendi. Birçok insan hayatını kaybederken binlerce kişi ise evsiz kaldı. Annesi, babası ve akrabası vefat eden çocuklar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı.  

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “1476 çocuk ailesine teslim edilmiş; 104 çocuk, kuruluş bakımına alınmıştır. 322 çocuğumuzun tedavi süreci takip edilmektedir. Kimliği tespit edilen 1820, edilmeyen 82 çocuğumuz bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen iki büyük depremin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Binlerce insan depreme uyurken yakalandı. Hal böyle olunca birçok vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce insan ise evsiz kaldı. Aile ve Sosyal Hizmeler Bakanlığı ise depremden sonra ailesine teslim edilmiş, kuruluş bakımına alınmış ve kimliği tespit edilemeyen çocuklarımızın sayısını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle; Enkaz altından çıkarılmış refakatçisi olmayan 1902 çocuğumuz kayıt altına alınmıştır. 1476 çocuk ailesine teslim edilmiş, 104 çocuk kuruluş bakımına alınmıştır. 322 çocuğumuzun tedavi süreci takip edilmektedir. Kimliği tespit edilen 1820, edilmeyen 82 çocuğumuz bulunmaktadır." denildi. 

İlgili Haberler