Bakanlıktan açıklama geldi! Binalara elektrik ve doğal gaz verilmektedir!

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 11 il için elektrik ve doğal gazın verilmeye başlandığı açıklandı
Bakanlıktan açıklama geldi! Binalara elektrik ve doğal gaz verilmektedir!

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölglerine uzun süredir verilemeyen doğal gaz ve elektrik hakkında açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre tedbirler doğrultusunda 11 ilde doğal gaz ve elektrik verilmesinin engellendiği ifade edilmişti. Deprem bölgelerinde bir yandan yıkılan binaların enkazlarının toplanmasının yanı sıra hasarlı olan binalar hakkında da gelişmeler yaşanarak, konu hakkında gelişmelerden de bahsedildi. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI! 

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 11 ilde hasarın bulunmadığı bölgelerde elektrik ve doğal gaz dağıtımlarının yapılmaya başlanmasının yanı sıra, "Dağıtımda ise binalara elektrik ve doğal gaz verilmesiyle ilgili süreç can ve mal güvenliğini önceleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD ile koordineli olarak yürütülmektedir. Yapılan incelemeler sonrası hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen binalara doğal gaz ve elektrik verilmektedir. Bu binalarda oturan ve dairelerinde elektrik ve doğal gaz hizmetlerinden faydalanmayan vatandaşlarımızın elektrik için Alo 186'yı, doğal gaz için Alo 187'yi aramaları gerekmektedir." şeklindeki açıklamalar ile durum özetlendi. 

Daha önce de sık sık bu konu hakkında gelişmelerin nasıl devam edeceği de merak ediliyordu. 

İlgili Haberler