Sağlık Bakanı Koca içme suyu elverişli olan deprem bölgelerini açıkladı!

Sağlık Bakanı Koca deprem bölgelerindeki şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaya uygun olup olmadığı ile ilgili açıklama yaptı.
Sağlık Bakanı Koca içme suyu elverişli olan deprem bölgelerini açıkladı!

Sağlık Bakanı Koca içme suyu elverişli olan deprem bölgelerini açıkladı: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Instagram hesabı üzerinden deprem bölgelerinde içme suyu ile ilgili açıklama yaptı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Birçok bina yerle bir olurken binlerce insan ise hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bazı deprem bölgelerinde bulunan içme suyunun kullanılıp kullanılmaması konusunada uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

İÇME SUYU ELVERİŞLİ ŞEHİRLER

Sağlık Bakanı Koca kişisel Instagram hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Yapılan ölçüm ve analizlere göre Osmaniye'de şebeke suyu içme suyu olarak kullanıma elverişlidir. Nurdağı ve Islahiye ilçeleri dışında, aynı şekilde Gaziantep'te  şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmaya uygun. Gerekli duyurular Vaillik ve Kaymakamlıklar tarafından yapılıyor." şeklinde açıklamalar yaptı. 

FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra bazı şehirler diğer şehirlere göre çok daha fazla etkilendi. Kahramanmaraş ve Hatay depremden etkilenen 11 il arasından en çok yıkımın gerçekleştiği şehirlerden oldu. Hatay'da ve Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkım orada çekilen görüntüler ile gözler önüne serildi. Hal böyle olunca söz konusu şehirlerde ve bazı ilçelerde şebeke suyunu içme suyu olarak kullanma izni verilmedi. Sağlık Bakanı Koca bu konuda açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Instagram aracılığıyla yapılan içme suyu açıklaması..

Türkiye'de ve dünyada yaşanan en güncel haberlerden anında haberdan olmak için Uşak Gündem'i haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler