Ahbap'a çadır sattığı ileri sürülen Kızılay Başkanı Kınık'tan açıklama! Finansal süreklilik için yapıyoruz

Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap derneğine 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığı iddialarına Kızılay Başkanı Kınık yanıt verdi.
Ahbap'a çadır sattığı ileri sürülen Kızılay Başkanı Kınık'tan açıklama! Finansal süreklilik için yapıyoruz

Ahbap'a çadır sattığı ileri sürülen Kızılay Başkanı Kınık'tan açıklama! Finansal süreklilik için yapıyoruz: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar yaşandı. Binlerce insan evsiz kaldı. Depremzede vatandaşlara kalacak yeri temini yapmak için ise devlet ile birlikte birçok dernek harekete geçti. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremin 3. gününde kurucusu Haluk Levent olan Ahpat derneğine 46 milyon TL karşılığında Kızılay çadırı satıldığı öneri sürüldü. Bu konu ile ilgili Kızılay Başkanı Kerem Kınık açıklama yaptı.

Ahbap derneğine yapılan bu satış işlemleri için canlı yayında açıklama yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık söz konusu iddialara yanıt verdi; "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz." dedi. 

KIZILAY 46 MİLYON TL'LİK ÇADIR SATIŞI YAPTI

Ahbap derneğine 46 milyon TL'lik değerinde çadır satışı yaptığı öne sürülen Kızılay eleştirilerin de  hedefi oldu. Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap derneğine tam 46 milyon TL'lik çadır satışı yapıldığı öğrenildi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen asrın felaketi olarak adlandırılan depremden sonra binlerce insan evsiz kaldı. Depremzede  vatandaşlara çadır temini için ise Kızılay'dan çadır satın alındı. 

FİNANSAL SÜREKLİLİK İÇİN MALİYETİNE SATIŞ YAPIYORUZ

Canlı yayında bu iddialara yanıt veren Kızılay Başkanı Kerim Kınık şöyle konuştu;

"2 bin 50 çadırımız Ahbap'a maliyet fiyatıyla teslim edildi, onlar da AFAD'ın gösterdiği yerlere sevk etti. Bu alınan maliyet bedelleri yine vatandaşın hizmetinde kullanılıyor. Bu rutin bir işlem.

Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz. Uluslararası afetlere destek verebilecek hem BM'ye hem de Türkiye'deki Sağlık Bakanlığı'mıza, Milli Savunma Bakanlığı'na bu çadırları üretip satıyoruz ki finansal sürdürülebilirliği ve kapasitenin korunabilirliği mümkün olsun." ifadalerine yer verdi.

İlgili Haberler