EPDK Başkanı depremzedeler için güvence bedeli açıklaması yaptı!

Gelen son dakika bilgisi ile birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından depremzede vatandaşlar için güvence bedeli alınmayacağı açıklandı.
EPDK Başkanı depremzedeler için güvence bedeli açıklaması yaptı!

Bugün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte OHAL süreci boyunca depremzede vatandaşlardan güvence bedeli alınmaması gerektiği konusunda ifadelere yer verildi. Şirketleri bu konuda son derece net bir şekilde uyardığını ifade eden Yılmaz, Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsünün bile yeterli olacağını açıklayarak vatandaşları uğraştırmak istemediğini açkladı. 

GÜVENCE BEDELİ ALINMAYACAK! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı son açıklamalar ile birlikte gündeme gelen güvence bedeli konusuna değinerek, “Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Asrın felaketinin ardından milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları elbirliğiyle ve hızla saracağız. Güvence bedeli konusunda da şirketleri çok net bir dille uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak. Bu konudaki kararımız net ve titizlikle de uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşlarımız güvence bedeli ödemeyecek. Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder.” ifadelerine yer verildi. 

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte bu durumun OHAL süreci boyunca geçerli olacağı ve bu süreç boyunca da güvence bedeli alınmayacağı öğrenildi. 

İlgili Haberler