AFAD açıkladı! Depremde hayatını kaybeden sayısı 44 bin 374'e yükseldi

AFAD Başkanı açıkladı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde hayatını kaybeden sayısı 44 bin 374'e yükseldi.
AFAD açıkladı! Depremde hayatını kaybeden sayısı 44 bin 374'e yükseldi

AFAD açıkladı! Depremde hayatını kaybeden sayısı 44 bin 374'e yükseldi: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen iki deprem sonrasında 11 il feci şekilde etkilendi. En çok etkilenen şehirler ise Kahramanmaraş ve Hatay oldu. Bu illerde binlerce bina yıkılırken birçok insanda hayatını kaybetti. Depremden etkilenen bölgelerde toplamda vefat sayısınnı ise 44 bin 374'e yükseldiği açıklandı. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN SAYISI 44 BİNİ AŞTI

AFAD Başkanı Yunus Sezer yapmış olduğu açıklamada Kahmaranmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından hayatını kaybeden sayısının 44 bin 374'e yükseldiğini açıkladı. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu depremden birçok il etkilendi. Afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ilde binlerce kayıp yaşandı. Binlerce bina yıkıldı ve hasar aldı. Bu illerde hayat durdu. 

ARTÇI DEPREMLER HALA DEVAM EDİYOR

Yaşanan bu depremlerin ardından artçı depremler ise hala devam ediyor. Depremin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen artçıların devam etmesindeki neden ise uzman isimler tarafından açıklandı. Normalde 7 ve üzeri depremlerde artçı depremler ilk 10 gün görülüyor ve bitiyor. Fakat bu depremde olağanüstü bir durum söz konusu. Yaşanan bu deprem yeryüzüne çok yakın olduğundan dolayı artçıların yıllarca süreceği uzman isimler tarafından öngörülmektedir. 

Yetkili kişiler tarafından yaşanan artçı depremlere karşı ise tedbirli olunması gerektiğine dair uyarılar yapılıyor. 

İlgili Haberler