Ankara'da yaşayanlar için açıklama geldi! Etimesgut, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Çankaya ve Mamak'ta oturanlar dikkat

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen büyük deprem sonrasında birçok şehirde diri fay haritaları araştırılmaya başlandı.
Ankara'da yaşayanlar için açıklama geldi! Etimesgut, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Çankaya ve Mamak'ta oturanlar dikkat

Ankara'da yaşayanlar için açıklama geldi! Etimesgut, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Çankaya ve Mamak'ta oturanlar dikkat - Türkiye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen büyük deprem sonrasında birçok şehirde diri fay haritaları araştırılmaya başlandı. Ülke genelinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde ki depremler sonrasında yurtta derin etkiler bırakılırken fay hattı sorgulama ve riskli ilçelerde ki çalışmalar da resmen başladı.

Türkiye'nin başkenti Ankara'da deprem haritası ve deprem riski olan ilçeler ile ilgili de çalışmalar resmen başlatıldı. Ülke genelinde üç büyük fay hattı da deprem kuşağında yer alırken depremlerinde genel olarak yer yüzüne yakın noktalarda güçlü bir şekilde gerçekleşmesi durumunda tsunamiye sebep olurken bu süreçte Ankara'da riskli ilçeler de netleşmeye başladı.

ANKARA'DA FAY HATTI!

Türkiye'de Ankara deprem bölgelerinde 3. ve 4. bölgee olarak gözükse de bu süreçte herhangi risk belirtmediği de tam anlamıyla söylenemezken Ankara'nın sınır ilçelerinde fay hatları da yer alıyor.  Resimde de görüldüğü gibi bazı ilçelerde Ankara'nın fay hatlarının da geçtiği gözlemleniyor.

ANKARA'DA DEPREM RİSKİ BULUNAN İLÇELER

Deprem haritalarına göre Ankara'nın en riskli bulunan ilçeleri arasında Demetevler'in geldiği ifade edilirken sonrasında ise Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam risk içeren ilçeler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler