AFAD 10 ili sarsan depremde can kaybı ve yaralı sayısını güncelledi

6 Şubat tarihi ile yaşanan iki büyük depremin ardından 10 ilde yaşanan büyük yıkımda ülkemizde yas ilan edildi. Depremin bilançosu gittikçe ağırlaşırken AFAD'dan son dakika açıklaması geldi.
AFAD 10 ili sarsan depremde can kaybı ve yaralı sayısını güncelledi

AFAD 10 ili sarsan depremde can kaybı ve yaralı sayısını güncelledi - 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep'te de 6.4 ve 13.24'de Kahramanmaraş Elbistan'da 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Soğuk hava koşulları altında enkazda arama kurtarma çalışmaları canhıraş devam ederken yardım çağrıları yapıldı. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ili sarsan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı.

AFAD DEPREM RİSK AZALTMA GENEL MÜDÜRÜ YENİ RAKAMLARI AÇIKLADI

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremle ilgili olarak açıklama yaptı. Kameralar karşısına geçen Tatar, ''Şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426, yıkılan bina sayısı 5bin 775, yıkıldığı ihbarı olan bina satısı 11302. Bölgede olumsuz hava koşulları devam ediyor. Bölgede 10 gemi görevlendirildi. İskenderun Limanı'ndan vatandaşlarımız hastanelere sevk ediliyor. 54 hava unsuru görev yapıyor. Şu ana kadar 154 sorti yapıldı. Haberleşme ile ilgili bir takım enerji kesintileri olduğunu biliyoruz, müdahale ediliyor. Beslenmeyle ilgili 85 hizmet aracımız var. Kent ve ilçe merkezlerinde hizmet veriliyor. Psikososyal destek hizmeti de bakanlığımız tarafından yapılmaya başlandı.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler