Enkaz altında kalan AK Partili Milletvekili Yakup Taş hayatını kaybetti

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 10 il ağır hasar aldı. Yaşanan depremin bilançosu gittikçe ağırlaşırken enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekilinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Enkaz altında kalan AK Partili Milletvekili Yakup Taş hayatını kaybetti

Türkiye'de yaşanan deprem kabusunun etkisi sürüyor. 6 Şubat Pazzartesi 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de 7.7, Gaziantep'te 6.5 ve 13.25'de Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde ağır hasar bırakan ve Cumhurşyet tarihinin en büyük depremi nedeniyle binlerce bina enkaza dönüştü. Türkiye'de 7 günlük yas ilan edilirken 3 ay sürelye de deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi.

YAKUP TAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Ekiplerin enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmaları devam ederken acı haberler tek tek geldi. Depremin ardından 37.saatte çalışmalar devam ederken enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ağabeyimizi de depremde kaybettik. Samimi bir dava insanı, her daim mütebessim, cana yakın biriydi. Vekilimize, depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ NURDAĞ İLÇE BAŞKANI DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan İYİ Parti Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşi de depremde hayatını kaybetmişti. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu Twitter'dan yaptığı açıklamada, İYİ Parti ilçe başkanı ve eşinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Kavuncu, "İYİ Parti'mizin Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve kıymetli eşini maalesef depremde kaybettik. Merhum Başkanımıza ve eşine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

İYİ PARTİ ELBİSTAN İLÇE BAŞKANI VEFAT ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaptığı açıklamada, "Değerli dava arkadaşım, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanımız Serhat Özdemir’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi. 

Son olarak açıklanan verilere göre can kaybı 3 bin 549 olarak açıklanırken 22 bin 168 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İlgili Haberler