Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı! Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dikkati çeken açıklamalara yer verdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı! Tüm imkanlarımızı seferber ettik

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı! Tüm imkanlarımızı seferber ettik - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk birleşimi gerçekleştirildi. Toplantı,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirilirken Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşu ve Fatiha suresi okunmasıyla başladı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DEPREM AÇIKLAMASI

Denizli Büyükşehir Belediye BaşkanI Osman Zolan, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce meclis üyelerini Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulunmaya, akabinde Fatiha suresini okumaya davet etti. Kahramanmaraş merkezli depreme dikkati çektiği bir açıklamaya yer veren Belediye Başkanı Zolan, Türkiye'nin asrın felaketini yaşadığına dikkat çekerek ilk andan itibaren deprem bölgesinde seferberlik ruhuyla gayret ettiklerini aktardı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, yaşanan deprem felaketinin büyüklüğünü anlatarak 9 gün boyunca deprem bölgedesinde yaşananları meclis üyeleri ile paylaştı. Deprem haberini aldıkları an Büyükşehir İtfaiye arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve bugüne kadar 36 canı enkaz altından kurtardıklarını belirterek "Bir canı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibi olur. Bölgede görev yapan arkadaşlarımın gözlerinden öpüyorum. Yorulmak nedir bilmiyorlar. Allah'ım razı olsun." ifadelerine yer verdi. Büyük deprem felaketinde Hatay'da görevlendirildiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, başta İtfaiye ekipleri olmak üzere bölgede Büyükşehir Belediyesine ait ekiplerle defin işlemleri, çadır kent kurulumu, Büyükşehir DESKİ'nin başta içme suyu bağlantıları yanı sıra seyyar wc ve duş kabinlerinin bağlantıları ile birçok çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

''TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK''

Salgın hastalıkları önlemek adına dezenfeksiyon çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak birçok noktada gayret sarf ettik. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ne gerekiyorsa yaptık." ifadelerini kullandı. "Önemli olan birlik ve beraberlik" diyen Belediye Başkanı Zolan, Hatay'da kurulan çadır kentte sıcak yemek dağıtımı da gerçekleştirdiklerini  dile getirerek Denizli'ye gelen depremden etkilenen ve KYK'da kalan vatandaşların öğle yemeğini de Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay Aşevi'nden sağladıklarını, ihtiyaç sahibi misafirlere yönelik gıda paketi desteği sağladıklarını aktardı. Afetzedelere yönelik giyim desteği verdiklerini ve iki büyük mağazada şu ana dek 10 bin vatandaşa destek olduklarını açıklayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Önemli olan birlik ve beraberlik, dertte, tasada, sevinçte beraber olmak, birlik olmak millet ve devlet olmanın özelliğidir. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler