2023 Şaban ayı ne zaman başlıyor, önemi nedir?

İslam alemi dini günler takvimini takip ediyor. İbadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar Şaban ayının ne zaman başlayacağına ilişkin sorularına yanıt arıyor.
2023 Şaban ayı ne zaman başlıyor, önemi nedir?

2023 Şaban ayı ne zaman başlıyor, önemi nedir? - 2023 yılında dini günlerin idrak edileceği tarihler merak ediliyor. Mübarek üç aylar başladıktan sonra Recep ayının son gününe girildi. Recep ayının sona ermesi ile birlikte başlayacak olan Şaban ayı hakkında ise araştırmalar arttı.

İslam alemi, ''Şaban ayı ne zaman başlıyor, hangi gün idrak edilecek?'' sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takmivi ile Şaban ayı başlangıç ve bitiş tarihi belli oldu.  Recep, Şaban ve Ramazan ayı olarak sıralanan ve son olarak tamamlanan oruçların ardından Ramazan Bayramı'na erişilecek. 

ŞABAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Mübarek Üç ayların ikinci olan Şaban ayı hakkında araştırmalar başladı. 2023 yılında Şaban ayı 21 Şubat Salı 2023 tarihinde başlayacak.  Şaban ayının 15. gecesi ise Berat gecesi olarak idrak edilecek. Berat Kandili, 2023 yılında 6 Mart Pazartesi gününe denk geliyor.

ŞABAN AYI'NIN FAZİLETİ 

Peygamber (sav) şöyle buyururlar: ''Bu Receb ve Ramazan ayları arasında öyle faziletli bir aydır ki, insanların çoğu bundan gafildir. Bu öyle bir aydır ki, ameller, Âlemlerin Rabbine bu ayda yükseltilir. Bu nedenle Ben de oruçlu iken amellerimin yükseltilmesini severim.'' (Nesai, Savm, 70.)  Şakkı Kamer Şa'ban ayında vuku bulmuştur. Aynı zamanda mübarek Berat Gecesi de Şaban ayı içindedir. Şaban ayının 15. gecesi Berat Gecesidir.

İlgili Haberler