2023 Berat Kandili ne zaman, önemi nedir?

İslam dünyası 2023 yılında idrak edilecek kandillerin tarihlerini araştırıyor.
2023 Berat Kandili ne zaman, önemi nedir?

2023 Berat Kandili ne zaman, önemi nedir? - Müslüman alemi üç ayların başlamasıyla beraber kandillerin idrak edileceği tarihlere ilişkin araştırmalarına başladı. Berat Kandili'nde ibadet edecek olanlar ise tarihi kaçırmamak adına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimi ile sorularına yanıt arıyor. 

2023 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? 

21 Şubat 2023 tarihinde Şaban Ayı idrak edilecek. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesinde ise Berat kandili idrak edilecek. Bu kapsamda Müslüman alemi, ''Berat kandili ne zaman? Berat kandilinin anlam ve önemi nedir?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Berat Kandili bu yıl 6 Mart Pazartesi 2023 tarihinde idrak edilecek.

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR? 

Berat kelimesi Arapça berâe/berâet kelimesinden tğremiştir. Berâet, adıyla kullanılan Berat, iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması anlamını taşır. Şaban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denilir. Berat gecesi için Arapça eserlerde 'Şabanın ortasındaki gece', 'Mübarek gece','Rahmet gecesi' ve 'Sak gecesi' anlamına gelen kelimeler kullanılır. 

Berat Kandili ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşımda ise ''Kaynaklarımızda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.'' ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler