Şaban ayında çekilecek zikir ve tesbihler neler?

Hicri Takvime göre belirlenen dini günlerden üç ayların ikincisi olan Şaban ayına bugün girildi. Vatandaşlar tarafında Şaban ayında çekilecek zikir ve tesbihler araştırılmaya başlandı.
Şaban ayında çekilecek zikir ve tesbihler neler?

Şaban ayında çekilecek zikir ve tesbihler neler?: Üç ayların başlangıcı Recep ayından sonra bugün Şaban ayına girildi. İslam'da büyük yeri olan üç aylarda Müslümanlar ibader eder ve birçok zikir/tesbih çekerler. Şaban ayına bugün idrak edilmesi ile vatandaşlar tarafından Şaban ayında çekilecek tesbih ve zikirler araştırılmaya başlandı. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için bu ayda çekilecek zikir ve tesbihleri derledik.

Şaban ayında Hz. Muhammed'in sık sık oruç tutar ve Allah'a bol bol dua ettiği biliniyor. Bununla birlikte Şaban ayı içerisinde kutlanan Berat Kandili de bu ayın daha da anlamlı olmasını sağlıyor. Hz. Muhammed Şaban ayı için 'Şaban benim ayımdır' buyurmuştur. Bu sebepledir ki Şaban ayı mübarek bir ay olması ile birlikte Müslümanlar tarafından bol bol ibaret edilmesi gereken aylardan biridir. Peki Şaban ayında hangi zikir ve tesbihler çekilir?

ŞABAN AYINDA ÇEKİLCEK ZİKİR VE TESBİHLER

"Şaban ayının ilk günü ile 10. günü çekilecek tesbih şu şekildedir; " Ya Latif Celle Şanühü"

Şaban ayının 11. günü ve 20. günü çekilecek tesbih ise; "Ya Rezzak Celle Şanühü"

Şaban ayının 21. günü ile 30. günü çekilecek tesbih "Ya Aziz Celle Şanühü"

11. günü ile 20. günü arası her gün günde 100 kere çekilecek olan tesbih "Ya Rezzak Celle Şanühü"

21. günü ve 30. günü arası her gün günde 100 kere "Ya Aziz Celle Şanühü Allahümme barik lena fi Şaban. Ve belliğna Ramazan" çekilmelidir.

Bununla birlikte Şaban ayının ilk 10 gününde 100 defa "Ya Latîf" çekilmelidir.

Şaban ayının ikinci 10 gününde ise 100 defa "Ya Azîz" çekilmelidir.

Şaban ayının üçüncü 10 gününde 100 defa ise "Ya Rezzâg" tesbihlerinin çekilmesi çok büyük sevaptır. 

İlgili Haberler