1 Nisan Pazartesi resmi tatil mi? 1 Nisan tatil mi?

Türkiye 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek. Milyonlarca kişi seçimin ertesi günü olan 1 Nisan Pazartesi’nin tatil olup olmayacağını araştırıyor. Peki, okullar 1 Nisan tatil mi, 1 Nisan resmi tatil mi? Detaylar haberimizde
1 Nisan Pazartesi resmi tatil mi? 1 Nisan tatil mi?

Ülkemizde her 5 yılda bir yerel seçimler düzenleniyor. 31 Mart Pazar günü düzenlenecek olan yerel seçimlerde herkes sandık başına gidip oy kullanacak. Pazar günü oy kullananlar pazartesi günü okulların ve kamu kurumlarının tatil olup olmadığını merak ediyor.

1 NİSAN PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

1 Nisan okullar tatil için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan seçimlerin ertesi günü okullar temizlik gerekçesi ile tatil edilmişti. Bu yıl seçimlerin Pazar günü yapılacak olması sebebi ile pazartesi günü okulların tatil olması bekleniyor.

ÖĞRENCİLERE 3 GÜNLÜK TATİL

Buna göre öğrenciler seçimin olduğu hafta 3 günlük kısa bir tatil yapmış olacak. 30, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde okulların tatil olması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

İlginizi çekecek diğer güncel haberler:

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

Okulların tatil edilmesinin yüksek ihtimal olduğu ifade edildi. Ancak okulların yanı sıra resmi kurum ve kuruluşların tatil olmayacağı belirtildi. Seçimlerin resmi kurumların çalışmasının engelleyecek bir duruma sebep olmaması sebebi ile o gün sadece okulların tatil olması bekleniyor.