KPSS’siz PTT personel alımı tarihi! PTT KPSS’siz personel alımı başvuru şartları neler, başvurular ne zaman?

PTT personel alımı kamu kurumları personel alımları arasında en sık araştırılan ilan türleri arasında yerini alıyor. Kamu kurumu olan PTT’de görev almak isteyenler KPSS’siz PTT personel alım haberlerini yakından takip ediyor.
KPSS’siz PTT personel alımı tarihi! PTT KPSS’siz personel alımı başvuru şartları neler, başvurular ne zaman?

PTT KPSS’siz personel alımı yapacak mı? Yaklaşık 2-3 yıldır beklenen PTT personel alımında vatandaşlar alımların ne zaman yapılacağını sabırsız bir şekilde beklemeye başladı. Yaklaşık olarak son 2 yıldır PTT personel alımı yapıyor. PTT’deki personel sayısının eksikliği ve işlerin daha yavaş ilerlemesi kamuoyu tarafından da PTT personel alımı yapacak mı? Sorusunun sorulmasına neden oluyor.

PTT PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? PTT personel alımı için henüz başvuru şartları açıklanmadı. Bu sebeple alımların ne zaman yapılacağı da bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz yılarda PTT personel alımlarında şu şartları açıklamıştı:

  • TC vatandaşı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak, 36 yaşından gün almamış olmak
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak
  • Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Başka kamu kurumlarında mecburi hizmet yükümlülüğünün olmaması
  • İlanda belirtilen öğrenim şartlarını taşımak
  • Emekli olmamak

PTT 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK MI?

PTT’nin 10 bin personel alımı yapacağı iddiaları son dönemlerde gündem oldu. PTT, belirtilen ilanları kendi resmi sitesi üzerinden paylaşılıyor. Şu anda PTT’nin resmi sitesine bakıldığında herhangi bir personel alım duyurusu yer almıyor. Güncel olarak PTT’nin sitesindeki ilanları takip edebilirsiniz.

Güncel personel alım haberleri:

Bunun yanı sıra 2018 yılında personel alımı yapan PTT avukat, mimar, mühendis, PTT uzman yardımı, PTT uzman yardımcısı (hukuk), PTT uzman yardımcısı (Mütercim-tercümanlık), Uzman yardımcısı, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, postacı meslekleri için alım yapmıştı. Yeni bir ilanın gelmesi halinde hangi meslekler için alım yapılacağı henüz bilinmiyor.