Ziraat Bankası SIFIR FAİZLİ 84 ay vadeli 250.000 TL kredi verecek! Faizsiz KREDİ musluğu açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika kredi açıklaması ile Ziraat Bankası üzerinden 7 yıl vadeli 250 bin TL kredi verileceğini ilan etti.
Ziraat Bankası SIFIR FAİZLİ 84 ay vadeli 250.000 TL kredi verecek! Faizsiz KREDİ musluğu açıldı

Ziraat Bankası SIFIR FAİZLİ 84 ay vadeli 250.000 TL kredi verecek! Faizsiz KREDİ musluğu açıldı - Ziraat Bankası destek kredisi paketlerinde müjdelerini peş peşe açıklamaya devam ederken bu müjdelerden biri de 84 ay vadeli kredi paketi olarak ilan edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim önü yeni kredi müjdeleri vermeye devam ederken "Çiftçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz. Hepsi özgün mimari olan ahırı, konağı, camisiyle akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz. Afet alanlarındaki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verilecek. 50 baş üzeri büyükbaş damızlık üretim merkezi haline getirilecek teşvikler vereceğiz" diyerek destek kredisi paketi açıkladı. 

ZİRAAT BANKASI KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ NEDİR, KÖYE DÖNÜŞ KREDİSİ KİMLER ÇEKEBİLİR?

Kredi paketinden yararlanmak isteyen ve sıfır faizli kredi çekmek istiyorum diyen kişilerin köyde yaşama zorunluluğu bulunması nedeni ile köye dönüş kredisi adı verilen kredi paketinde başvuru şartları da belli oldu. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapan kişiler düzenlenen kampanyadan aranılan şartları taşımları durumunda yararlanabilecekler. 

Kredi başvurusu yapmak isteyen kişilerde aranılan şartlar:

Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması,

Protokol tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması,

Projede yer alacak yetiştiriciler, İlçe merkez ve köylerinde ikamet ediyor olmalıdır.

Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve damızlık küçükbaş hayvan ve yeni doğacak yavruları barındırma kapasiteli barınağa sahip olması,

Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meradan/otlaktan başvuru tarihi itibariyle ve proje süresince yaralanıyor/yararlanacak olması,

Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50' sini yetiştirme imkânına sahip, buna uygun tarlasının bulunması ve/veya kiralanması

Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte, belirlenen ırklara sahip dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı yatırım kredisinin devamı boyunca proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını 100 başın altına indirmemelidir.

ZİRAAT BANKASI FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yükselen et fiyatları sonrasında hayvancılığı desteklemek amacı ile yeni destek paketleri açıklanırken Ziraat Bankası köye dönüş kredisi paketinde 84 aya kadar vadeli sıfır faizli 250 bin TL nakit para desteği sağlanacak. Kredi paketinden yararlanmak istiyorum diyen kişiler başvurularını yaşadıkları şehirde yer alan İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsi olarak yapacaklar. 

İlgili Haberler