Akaryakıtta çifte indirim! Benzin ve motorinde yeni fiyatlar belli oldu!

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni bir değişim haberi geldi. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karara göre benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılacak.
Akaryakıtta çifte indirim! Benzin ve motorinde yeni fiyatlar belli oldu!

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyorlar. Yaşanan ekonomik gelişmeler ile beraber akaryakıt fiyatlarında son günlerde bir gerileme takip ediliyor. Bu çerçevede yeni bir indirim kararı daha açıklandı. Akaryakıtta hem benzinde hem de motorinde indirim yapılacağı ilan edildi. Yapılacak olan indirime dair tüm detaylar belli oldu.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına indirim uygulamaları yapılırken insanlar bu indirimin nedenlerini merak ediyorlar. Bunun hem yurt içi hem de yurt dışı gelişmeler ile ilgisi bulunuyor. Öncelikle küresel petrol piyasasında fiyatlarda yükseliş hızı kesildi ve brent petrolün varil fiyatı 53 dolara geriledi. Ortadoğu’da yaşanan savaş petrol fiyatlarını etkiliyor. Bunun yanından FED faiz politikaları sonrasında piyasalardaki karmaşıklıkla fiyatlarda net bir dengesizlik gözlemleniyor.

Yurt içinde ise dolar kurunda gerilemeler hafif de olsa takip ediliyor. Bundan dolayı akaryakıt maliyetlerinde bir azalma meydana geliyor. Yapılan hesaplamalar ile de akaryakıtta indirim yapılması kaçınılmaz hale geldi. Tüm bu gerekçeler ile akaryakıt fiyatlarında indirim kararı alındı.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM!

Akaryakıt sektörü kaynaklarının bilgilendirmelerine göre bu gece yarısından itibaren hem benzin hem de motorinde indirim uygulanacak. Yapılacak olan indirimlerin tutarları da belli oldu. Bu çerçevede benzinin litre fiyatı 1,37 TL, motorinin litre fiyatı da 1,24 TL indirim ile düşecek. İndirimler bu gece yarısında hemen pompa fiyatlarına yansıtılacak. Yapılacak olan indirimin gece 00:00’dan sonra geçerli olacağı bildirildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI!

Akaryakıt için şu anda uygulanan fiyatlar merak ediliyor. Güncel fiyatlara göre benzinin litresi İstanbul’da 43,98 TL, Ankara’da 44,87 TL, İzmir’de 45,11 TL’den satılıyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 41,39 TL, Ankara’da 42,32 TL, İzmir’de 42,57 TL olarak uygulanıyor. Bu fiyatlara bu gece yarısından itibaren motorinde 1,24 TL, benzinde 1,37 TL indirim uygulanacak.