Yıl sonu altın tahmini o bankadan geldi! Rekor fiyata yükselecek

Altın yatırımcıları analistlerin görüşlerini takip etmeyi sürdürüyor. Gram altın fiyatı ons altındaki pozitif hava ile yükselişe geçti. Yaşanan yükseliş hakkında dikkat çeken bir yorum Alman bankadan geldi.
Yıl sonu altın tahmini o bankadan geldi! Rekor fiyata yükselecek

Yıl sonu altın tahmini o bankadan geldi! Rekor fiyata yükselecek - Gram altın 2022 yılındaki rekor artışını 2023 yılında da sürdürmeye devam ediyor. Zaman zaman dalgalı bir grafik çizen gram altın, yükselişini sürdürüyor.  Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, yaptığı konuşmasında dezenformasyon sürecinin başladığını belirtti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Powell'in açıklamaları sonrası altın fiyatları yönünü yukarı çevrirdi. Yatırımcılsr ise ''Altın düşecek mi, yükselecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başlarken Alman Commerzbank’tan dikkati çeken bir tahmin geldi. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell, enflasyonun gerilemeye başladığını ancak yüzde 2 hedefine geri dönülmesinin uzun bir süreç olmasını beklediğini söyledi. Altın şimdilerde düne göre yüzde 0,3 artışla 1875,98 dolar seviyesinde. Altının gram fiyatı ise 1.137 liradan işlem görüyor. Ons altın 1.876 dolara alıcı bulurken, gram altın iç piyasada 1.135 lira olarak dikkat çekiyor. Spot piyasada altın satış fiyatları;

Çeyrek altın 1.903 lira, Yarım altın 3.806 lira, Cumhuriyet altını 7.583 lira, Gremse altın 18.877 liraya satılıyor.

“DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLADI ANCAK ZAMAN ALACAK”

Analistler, altın fiyatının faiz oranlarına karşı hassas olduğunu, FED'in faiz politikasına ilişkin gelecek mesajların yön üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini belirtirken Washington Ekonomi Kulübü'nde konuşan Powell, ekonomik verilerin işbirliği yapmamaları halinde FED'in faizleri piyasanın beklediğinden daha fazla artırabileceği uyarısında da bulundu. "Dezenflasyon süreci, enflasyonu aşağı getirecek süreç başladı. Süreç öncelikle ekonominin dörtte birini oluşturan imalat sektöründe başladı" diye konuşan Powell, "Ancak önümüzde gidilecek uzun bir yol var. Sürecin daha çok erken aşamalarındayız. Eğer güçlü istihdam piyasası raporları veya daha yüksek enflasyon raporları almaya devam ederserk, daha fazla şey yapmamız ve faizleri fiyatlanandan daha fazla artırmamız gerekir." ifadelerine yer verdi.

ALMAN BANKADAN ALTIN TAHMİNİ

Alman Commerzbank, altın için yıl ortası ve yıl sonu hedeflerini belirledi. Altın için yıl ortası hedefini 1.850 dolar/ons olarak açıklayan  Commerzbank, yıl sonunda fiyatın 1.950 dolar/ons olacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

İlgili Haberler