Devre kesici uygulanan borsada tüm işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul'da yaşanan ani düşüşler nedeniyle endişe devam ederken iki kez devre kesici uygulandığı kaydedildi. Devre kesici uygulamasının ardından tüm işlemlerin durdurulduğu kaydedildi.
Devre kesici uygulanan borsada tüm işlemler durduruldu!

Devre kesici uygulanan borsada tüm işlemler durduruldu! - Borsa İstanbul'da (BIST) yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,24 puan ve yüzde 0,52 değer kaybederek 4.482,11 puana indi. Kayıplarını artıran endekste düşüş yüzde 5'i bulunca saat 10.12'de devre kesici uygulandı. 

İKİNCİ KEZ DEVRE KESİCİ UYGULANDI

Borsa İstanbul'da yaşanan düşüşle alarm verilirken işlemlerin 10.42'de başlaması sonrasında düşüş bu kez yüzde 7'yi aşıp endeks 4 bin 186 puana gerileyince devre kesici ikinci kez devreye girdi. İki kez devre kesicinin uygulanmasının ardından borsada işlemlerin durdurulmasına kaar veridli. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada ise "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

DEVRE KESİCİ NEDEN UYGULANIR?

Borsa İstanbul'da devre kesicilerin uygulanması ile birlikte vatandaşların merakı da arttı. Borsada Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılmaktadır.

BORSADA DEPREM ETKİSİ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle7 Şubat tarihinde düşük işlem hacminin gerçekleştiği Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi günü yüzde 8,62 değer kaybıyla 4.505,34 puandan tamamlamıştı. Borsa İstanbul'da açığa satış yasağının devam ettiğini aktaran analistler, Türk Telekom ve Turkcell başta olmak üzere bazı şirketlerin pay geri alımları duyurduğunu kaydetti. Öte yandan küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasına ilişkin artan belirsizliklerle karışık ilerlediğini belirten analistler, gözlerin FED Başkanı Jerome Powell'ın Washington Ekonomi Kulübü'ndeki münazarada yapacağı konuşmaya çevrildiğini belirtti.

İlgili Haberler