Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 2 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! 120 ay vadeli

En uygun konut kredisi müjdesi Vakıfbank'tan geldi. Ev sahibi olmak isteyenler kaçırmasın...
Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 2 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! 120 ay vadeli

Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 2 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! 120 ay vadeli - Yükselen konut fiyatları vatandaşların kendi birikimi ile ev sahibi olmalarını zorlaştırırken konut kredilerine olan ilgiyi de arttırmıştı.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler bankaların konut kredisi kampanyalarını yakın takip altına alırken bu kampanyalardan birini de Vakıfbank duyurdu. Vakıfbank konut kredisi kampanyası ile devlet desteği sayesinde düşük faizli destek sağlayacak. İşte kampanyanın detayları...

VAKIFBANK DEVLET DESTEKLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NEDİR?

Vakıfbank'tan yapılan son dakika açıklamasında "Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir" denilerek kentsel dönüşüme destek amacı ile düşük faizli kredi verileceği açıklandı.

kentsel-donusum-kredisi.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, SÜREÇ NASIL İŞLER?

Söz konusu kredi paketi konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri ile riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine verilmekte olup süreç şu şekilde işler:

• Bakanlık kendisine başvuran bankalarla protokol imzalar.

• Banka, kredi başvurularını protokol hükümleri ve bankanın kredilendirme usul, esas ve mevzuatı çerçevesinde değerlendirir. • Banka kredi vermeyi uygun gördüğü hak sahiplerinin listesini Bakanlığa bildirir. Bakanlıkça başvuru 6306 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilir.

• Faiz desteğinden yararlandırılacaklar Bankaya bildirilir.

• Faiz desteği sağlanacak krediler için bankalar tarafından talep edilecek ücret, sigorta ve benzeri giderler hak sahipleri tarafından ödenir. Faiz destekli krediler, Bakanlıkça onaylandıkları ilgili tarihte geçerli olan Bakanlar Kurulu Kararı veya Cumhurbaşkanı Kararı hükümlerine tabidir. Faiz desteği verilebilmesi için tahliye/yıkım tarihinden itibaren bir yıl içinde Bankaya başvurulmuş olması gerekir. Bu Karar kapsamında Bakanlıkça onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi, Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren iki yıldır.

Bu şartları yerine getiren kişilere 0.70 faiz oranı devlet desteği olarak verilecek olup bu sayede daha düşük faiz oranı ile nakit para desteğine kavuşmalarına olanak sağlanacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen kişiler için başvuru işlemleri şubeden yapılacak.