Ehliyeti olan herkes yaptırmak ZORUNDA! Sürücülere Aralık ayı duyurusu

Trafiğe çıkan ve cebinde ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ehliyeti olan herkes için zorunlu olduğu belirtildi. Ehliyeti olanın mutlaka yaptırması gerekiyor. Aksi durumda büyük ceza kesilecek!
Ehliyeti olan herkes yaptırmak ZORUNDA! Sürücülere Aralık ayı duyurusu

Eski tip ehliyetlerinin yenilenmesi için kalan süre gittikçe azaldı. Ehliyetini yenilemesi gerekenler konu ile ilgili araştırmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır, son tarih ne zaman, yenilenmezse ne kadar ceza ödenir? İşte merak edilenler..

Ehliyet sahipleri 2023 yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde araştırmalarına hız kazandırdı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre eski sürücü belgelerinin kullanılması için süre 2 yıl daha uzatılırken, ehliyeti olanlar için tarih 31 Aralık 2024’te sona erecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu. Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için başvurular ALO 199, ALO 199 uygulaması ya da NVİ.gov.tr adresi üzerinden alınabilecek. Randevusunu alan istenilen belgelerle birlikte randevu yerine gittiğinde ehliyetini yenileyebilecek.

Başvurudan kısa bir süre içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan belgeler PTT’ye teslim edilecek ve kişilerin adreslerine ulaştırılacak.

2023/08/31/ehliyet-yenileme.jpg

EHLİYET YENİLEME İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELERDİR?

Ehliyetini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemek isteyenler için istenilen belgeler şu şekilde sıralandı:

Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı

Eski sürücü belgesi

Sürücü sağlık raporu

Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubu kartı (Sağlık raporunda kan grubu yazmıyorsa alınması gerekir)

13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması. Yatırıldıktan sonra makbuzla birlikte randevunuza gidebilirsiniz.

Ehliyet yenilemek için ödemeniz gereken miktarlar için tercih edebileceğiniz bankalar belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Trafik vakfının anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden ödeme yapabilirsiniz.