Türk Telekom Vodafone Turkcell hattı olanlar son 2 sene içerisinde bunu yapanlar o şartla 386 TL para iadesi alacak

Hat sahiplerine para iadesi için 24 aylık süre tanındı! Cep telefonu sahipleri para iadesi için başvuru şartları ve yapmanız gerekenler açıklandı.
Türk Telekom Vodafone Turkcell hattı olanlar son 2 sene içerisinde bunu yapanlar o şartla 386 TL para iadesi alacak

Türk Telekom Vodafone Turkcell hattı olanlar son 2 sene içerisinde bunu yapanlar o şartla 386 TL para iadesi alacak - Türkiye'de cep telefonu kullanan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ederken ne yazık ki son dönemde yükselen enflasyon nedeni ile tarife fiyatları da zamlandı. 

Cep telefonu faturaları cep yakmaya başlarken vatandaş çareyi hattını daha ucuz teklif sunan diğer operatörlere taşımada bulurken hattını taşıyan kişi sayısı da arttı. Cep telefonu operatörleri kendi müşterileri için daha yüksek fiyatlar sunarken başka operatörlerden gelerek cep telefonu numarasını taşıyan kişilere daha düşük fiyatlar sunmaya devam ediyor. Durum böyle olunca yüksek faturadan şikayet eden kişiler de cep telefonu numaralarını diğer operatörlere taşıyor. 

CEP TELEFONU HATTI OLANLAR AMAN DİKKAT! SİZİNDE UNUTMUŞ OLDUĞUNUZ ALACAĞINIZ PARANIZ OLABİLİR! 

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısını ilgilendiren son derece kritik bir son dakika uyarısı yapıldı. Cep telefonu olan ancak yüksek fatura nedeni ile şikayetçi olan ya da şebeke sorunları ile hattını diğer operatöre taşıyan veyahut da hattını farklı sebeplerle kapatan kişilere para iadesi yapılmaya başlandı. Cep telefonu olan kişilere yönelik mobil telefon operatörleri para iadesi alabileceklerini duyurdu. 

Turkcell tarafından resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada "Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi" adı ile vatandaşların hatlarında kalan tutar için para iadesi alabilecekleri ifade edildi. Yapılan açıklamada "Hat iptalinizden sonra hesabınızda kalan TL’leri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama /TL İade Talep linkinden sorgulayabilir ve talep edebilirsiniz. Talebiniz sonrasında 15 gün içerisinde geri ödemeniz gerçekleşecektir. Adınıza devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitleri bakiyenizden tahsil edilecektir" ifadelerine yer verilerek başvuru için 24 aylık zaman aşımı olduğu, bu süre dolmadan başvuru yapanlara ise 15 gün içerisinde ödeme yapılacağı ifade edildi. 

VODAFONE HATTI OLANLARA PARA İADESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bir diğer cep telefonu operatörü olan Vodafone tarafından yapılan açıklamada ise "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Türk Telekom, Vodafone ya da Turkcell cep telefonu hattı olanlar hatlarını kapatmaları ya da başka bir operatöre taşımaları durumunda 386 TL gibi hatlarında yüklü kalan tüm paraları geri iade alabilecekler. Bunun için operatöre başvuru yapılması ve borç alacak sayfasının ziyaret edilmesi yeterli olacak. 

İlgili Haberler