Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hat sahipleri için duyuruldu! 30 gün ücretsiz olacak

Depremde meydana gelen hasarın ve kaybın ardından deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar sevdiklerine ulaşmak için en çok iletişime ihtiyaç duyarken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hat sahipleri için duyuruldu! 30 gün ücretsiz olacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından çevre 10 ilde büyük bir yıkım gerçekleşti. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları depremişn ilk gününden bu yana devam ederken ölü sayısı 31 bini geçti. Bölgede tüm ihtiyaçların karşılanmaya çalışması üzerine en büyük ihtiyaçlardan birisi de iletişim oldu. Birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli deprem milyonlarca vatandaşın bir gecede hem sevdiklerini hem de evlerini kaybetmelerine neden oldu. 

1 AY ÜCRETSİZ OLACAK!

Depremde meydana gelen hasarın ve kaybın ardından deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar sevdiklerine ulaşmak için en çok iletişime ihtiyaç duyarken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 1 Ay boyunca 3 GSM operatörü üzerinden iletişimin ücretsiz sağlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında "Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak." dedi.

Türkiye'yi derinden sarsan büyük bir acıya boğan depremin ardından 9 gün geçti. Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken aynı zamanda depremin 9. gününde kurtarma ekipleri tarafından kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Basın açıklamasında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay en çok ihtiyaç duyulan iletişimin bir ay boyunca ücretsiz karşılanacağını Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yapılan ortak görüşme sonucunda 1 ay ücretsiz konuşmanın sağlandığını açıkladı. 

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR!

Depremin 9. gününde 34 bini geçkin ekibin deprem alanında çalışmalarına devam ettiğini belirten Fuat Oktay hasarlı bina teyidinin yapılmaya devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay basın açıklamasında ''Sahada arama kurtarma amacıyla 34 bin 717 personelimiz var. Bütün güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Bugün olabildiğince Hatay'a yoğunlaşmış durumdayız. En kısa zamanda 10 ilimizde ve tüm ilçelerimizde bu çalışmayı tamamlarız. Bir an önce defin işlemleri de dahil tamamlarız.'' ifadelerine yer verdi. 

Artçı sarsıntıların deprem bölgesinde hala devam ettiğini belirten Fuat Oktay açıklamasında ''Artçı sarsıntılar devam ediyor. Onun için ısrarla biz ağır hasarlı olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz. Hasar tespitle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 6 bini aşkın hasar tespitle ilgili personelimiz hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Asıl önemli olan az hasarlı ve hasarsız binaların bir an önce tespit edilmesi. Bir taraftan da arama kurtarma çalışmaları devam ederken arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı enkazların temizlenmesi söz konusu. Enkazlardan kaldırılmadan önce delillerin toplanması son derece kritik.'' dedi. 

İlgili Haberler