Telefon almak isteyenleri ilgilendiriyor! En iyi ekrana sahip cep telefonları

Telefon almayı düşününler için en iyi ekrana sahip cep telefon modelleri DxOMark tarafından açıklandı.
Telefon almak isteyenleri ilgilendiriyor! En iyi ekrana sahip cep telefonları

Telefon satın almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Dünyada binlerce insanın kullanmış olduğu akıllı telefon modellerinde bakılan özelliklerden biri olan ekran kalitesi de oldukça önemli bir faktördür. Telefon satın alırken baktığımız birçok kriter vardır. Bu kriterlerden biri de ekran kalitesidir. DxOMark tarafınndan yapılan araştırmaya göre dünyanın en iyi ekran kalitesine sahip telefonlar listelendi.

DxOMark tarafından yapılan araştırmalarda ekranların parlaklığı, kontrast oranı ve renk doğruluğu gibi özellikler dikkat alınmıştır. Akıllı telefonların kullanım özelliklerinden en belirgin ve dikkat çeken özelliği ekran kalitesidir. Telefon alırken birçok özelliğe dikkat ederiz. Ekran kalitesi ise bu özellikler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 

DxOMark tarafından yayınlanan verilerde 2023 yılından itibaren en iyi ekranı  olan telefonlar açıklandı. Buna göre Honor Magic 5 Pro en iyi ekrana sahip olan telefonlar listesinin birinci sırasına yerleşti. Söz konusu marka cep telefonu okunabilirlik, ren ve daha birçok özellik yönünden diğer telefonları geçmeyi başardı. Yapılan araştırmalarda 151 puan alarak listenin ilk sırasına yerleşti.

İkinci sırada yer alan telefon markası  ise iPhone oldu. iPhone 14 Pro Max dünyanın en iyi ekranına sahip telefonları listesinde ikinci sıraya yerleşti.  Listenin devamında üçüncü sırada yine bir iPhone modelinin olduğunu görüyoruz. Bu ise iPhone 14 Pro modeli oldu. Dördüncü sırada ise son zamanların çok konuşulan telefonu olan Samsung Galaxy S23 Ultra bulunuyor. 

İlgili Haberler