Şubat 2023 SED ödemeleri ne zaman yatacak?

Devletin muhtaç ailelere yönelik düzenlediği yardım programları Şubat 2023 tarihinde de devam ediyor. Yardımdan faydalanan vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.
Şubat 2023 SED ödemeleri ne zaman yatacak?

Hükümet 2022 yılında başlattığı çeşitli yardım programlarını yardıma ihtiyacı olan ailelere sunmaya devam ediyor. Yardım programlarından belirli şartlar doğrultusunda yararlanmaya hak kazanan yardıma ihtiyacı olan ailere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemelerini alan aileler ödeme tarihlerini merak ediyor.

ŞUBAT 2023 SED YARDIM ÖDEMELERİ

Zamlı ödeme alacak olan hak sahipleri hem ödeme alacakları tarihleri hem de miktarı sorguluyor. Geçici ekonomik destek kapsamında verilen SED ödeme tarihi gündemde yer alıyor. 2023 yılında emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen SED yardımı ödemesinin tutarı da yükseldi. Düzenli olarak SED ödemesi alan aileler, şubat ayında alacakları ödemeler için belirlenen tarihi öğrenmek istiyor. 2023yılında yapılacak olan SED yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.'' ifadelerine yer verdi. Bakan Yanık, ''SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL’den 4.853 TL’ye çıkarıldı.'' bilgisini kamuoyu ile paylaştı. 

ŞUBAT AYI SED YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2023 yılı şubat ayı SED yardımı ödemelrinin ne zaman yatacağına dair Bakanlıktan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak ödemelerin şubat ayı ortaları itibariyle başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Yanık'ın resmi Twitter hesabından yaptığı duyurular ile ödeme tarihleri de netlik kazanacak. Öte yandan SED yardımı alabilmek için başvurular; İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.

SED YARDIMI ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler