Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman, ne kadar yapılacak?

Kış soğuklarının etkili olmaya başladığı bu günlerde vatandaşlar doğal gaz destek ödemeleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.
Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman, ne kadar yapılacak?

Şubat ayı ile birlikte doğal gaz destek ödemeleri gündemdeki yerini aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan yardım ödemeleri arasında yer alan doğal gaz desteği ödemelerinin tarihi ve miktarı merak ediliyor. Şubat ayı doğalgaz yardımı ödeme tarihleri sorgulanmaya başlarken başvurularını tamamlayan vatandaşlar gözlerini ödemelerin yapılacağı tarihe çevirdi. 

ŞUBAT 2023 DOĞAL GAZ YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu desteklerle ilgili olarak ''Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık.'' ifadelerine yer verdi. Doğalgaz desteği ödeme tarihlerine ilişkin takvim şubat ayı ile birlikte gündemdeki yerini aldı. Hane başına 900 ve 2 bin 500 lira arsında verilen doğal gaz yardımı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihe ilişkin araştırmalar sürüyor. 

ŞUBAT 2023 DOĞALYAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Doğal gaz desteği ödemeleri başvurusu onaylanan hanelere yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan doğal gaz yardımı 2023 şubat ayı ödemelerine ilişkin net bir tarih henüz bulunmuyor. Doğal gaz yardımı ödemeleri sorgulama ekranı üzerinden aylıkların hesaplara yatırılıp yatırılmadığı kontrol edilebiliyor. Ödeme tarihlerine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama gelmesi bekleniyor.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler