O şartı sağlayıp kimlikle başvuru yapana aylık 1.200 TL ödenecek!

Vatandaşlar, hükümetin 2023 yılında sağladığı maddi destekleri araştırmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi bireylere çeşitli şartlarla ödemeler yapılmaya devam ediyor.
O şartı sağlayıp kimlikle başvuru yapana aylık 1.200 TL ödenecek!

Hükümet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile 'Sosyal Yardım Paketi' programı ile ihtiyaç sahibi bireylere destek olmayı sürdürüyor. İhtiyaç sahibi aileler için hükümet kanadından çeşitli destek ödemeleri hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına düzenli olarak ödiyor. Söz konusu ücretlere 2023 yılında zam gelmesiyle birlikte vatandaşlar araştırmalara başladı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik  sağlanan ödenekler arasında yer alan 'Terör Zararı Yardımları' ile azamı 1.200 TL ödeme yapılıyor.

TERÖR ZARARI YARDIMLARI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan 'Terör Zararı Yardımları' kapsamında kimlere ödeme yapıldığı merak ediliyor. Bakanlık tarafından söz konusu yardım programına ilişkin verilen bilgilerde; ''Aile Terör Zararı Yardımları ; terör olaylarından etkilenen kişilerin acil durum kapsamında gıda, giyim, yol, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçlarına yönelik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından yardımlar yapılmaktadır.'' ifadeleri yer alırken programa 18 yaş üstü aile bireylerinin başvurusu kabul ediliyor.

TERÖR ZARARI YARDIMLARI KİMLERE VERİLİYOR?

Programdan faydalanabilecek kişileri de açıklayan Bakanlık, ''İkamet ettiği yerde terör olaylarından etkilenen vatandaşlar ile terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlar yararlanabilmektedir.'' bilgilerine yer verdi. T.C Kimlik Kartı  ile başvuruların yapılabildiği kaydedilirken hane başı aylık azami 1.200 lira ödeme yapılacağı bildirildi. Söz konusu ödeme dönemlerinin ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlendiği aktarıldı. 

İlgili Haberler