O tarihten itibaren banka hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara geçecek o ödemenin tarihi belli oldu

Hükümetin kararları doğrultusunda bakanlıklar tarafından yardım programları kapsamında vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılıyor. Mart ayında ödenecek olan evde bakım parası ile ilgili detaylar da merak konusu oldu.
O tarihten itibaren banka hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara geçecek o ödemenin tarihi belli oldu

O tarihten itibaren banka hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara geçecek o ödemenin tarihi belli oldu -  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, hasta ve yaşlı bireylerin bakımı için ödenen evde bakım maaşları hakkında araştırmalar başladı. Mart ayına girilmesi ile birlikte gözler maaşların ödeneği tarihe çevrildi. Söz konusu ödemeden faydalanan vatandaşlar, ''Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

MART AYININ ORTASINDAN İTİBAREN HESAPLARA GEÇECEK

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor. Evde bakım maaşları; 2023 yılında yapılan zammın ardından 4 bin 337 liraya yükseldi. Evde bakım maaşı alan bireylere ödemeler kademeli olarak il il yatırılıyor. Evde bakım aylığının hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet kapısı üzerinde yer alan "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulanabiliyor. Mart ayı evde bakım maaşları henüz hesaplara geçmedi. Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Bu kapsamda mart ayının 15'inden itibaren illere göre 31 Mart tarihine kadar ödemeler hesaplara geçecek. Öte yandan evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile ödemelerini alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor. Söz konusu ödemeyi almaya hak kazananların hesabına ödemeler de aylık olarak yapılıyor.
 

İlgili Haberler