O illerde yaşayan tüm öğrencilere duyuruldu! Öğrenciler bu dönem o ücretleri ödemeyecek

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 kentte OHAL ilan edildi. OHAL kapsamına giren illerde kendisi ya da ailesi yaşayan öğrenciler için yeni bir karar alındı.
O illerde yaşayan tüm öğrencilere duyuruldu! Öğrenciler bu dönem o ücretleri ödemeyecek

O illerde yaşayan tüm öğrencilere duyuruldu! Öğrenciler bu dönem o ücretleri ödemeyecek - 6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle 11 kentte yıkım yaşandı. Depremin bilançosu gittikçe ağırlaşırken deprem bölgelerinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Yaşanan ağır yıkımda okulların tatil edilmesine karar verilirken hükümet tarafından çeşitli kararlar alınarak kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. 

Bu kapsamda Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 3 Mart Cuma 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

ÖĞRENCİLERDEN KATKI PAYI ÜCRETİ ALINMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden, olağanüstü hal ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu karara dahil olan öğrencilerden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyenlerin paraları, yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek. Öte yandan konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan da açıklama geldi. 

EROL ÖZVAR, ALINAN KARARA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremzede üniversite öğrencilerinden bahar yarıyılı için katkı payı ve öğrenim ücreti alınmamasını düzenleyen 129 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Özvar, katkı payı ve öğrenim ücretini ödeyen öğrencilere ise ücretin yükseköğretim kurumlarınca iade edileceğini belirterek, "Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak. Öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler