Milyonlarca öğrenci için duyuru yapıldı! O ücret hesaplara iade edilecek

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından milyonlarca üniversite öğrencisi için çeşitli duyurular yapıldı. Alınan kararlar doğrultusunda üniversiteli gençlere bu kez bir para iadesi yapılacağı aktarıldı.
Milyonlarca öğrenci için duyuru yapıldı! O ücret hesaplara iade edilecek

Milyonlarca öğrenci için duyuru yapıldı! O ücret hesaplara iade edilecek - 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Binlerce binanın yıkılması ile enkaz yığınına dönen 11 ilde hayat durdu. Depremzedeler çeşitli illerdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilemeye başlandı. KYK yurtlarının depremzedelere ayrılması ile birlikte üniversitelerde uzaktan eğitim sürecine geçildi. 

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNE GEÇİLDİ

Üniversite öğrencileri için 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının bahar döneminde uzaktan eğitim kararı alınırken Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. OHAL ilan edilen bölgelerde ikamet eden ve o illerde eğitim alan öğrencilerden bahar dönemi için alınacak katkı payı ve öğrenim ücretinin devlet tarafından karşılanacağı kaydedildi. Öte yandan KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi ile birlikte evlerinde kalmaya başlayan öğrenciler hakkında da Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan bir açıklama geldi.

KYK YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, OHAL nedeniyle yurtlarında kalamayan öğrencilerin ödediklere ücretlere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtları için ödeme yapan öğrencilere ücretlerin geri iade edileceğini açıkladı. Bakan Kasapoğlu, 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan öğrencilerin ücret ödemeye devam edeceğini ancak depremzede öğrencilerin ise ücret ödemeyeceğini bildirirken yaptığı açıklamada ''Sevgili gençler, GSB Yurtlarımızda 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyenlerin ücretleri iade ediliyor. 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan gençlerimiz ücret ödemeye devam edecek olup depremzede öğrencilerimiz ise hiçbir ücret ödemeyecektir.'' ifadelerine yer verdi. İadelerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak eden öğrenciler ise araştırmalarına başlarken konuya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

İlgili Haberler