Milyonlarca emekli bu açıklamayı bekliyordu! Cumhurbaşkanlığından SON DAKİKA emekli maaş zammı açıklaması

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli ve memur maaşı açıklaması yaptı!
Milyonlarca emekli bu açıklamayı bekliyordu! Cumhurbaşkanlığından SON DAKİKA emekli maaş zammı açıklaması

Temmuz ayında yapılan zamlarda en düşük payı emekliler almış, milyonlarca emeklinin ne yazık ki sırtındaki geçim yükü daha da ağırlaşmıştı. Emekliler Ekim ayında da bekledikleri ara zam müjdesini alamamış, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için 5 bin TL ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Emekliler bu süreçte sık sık sosyal medyada etkinlikler yaparak zam taleplerini dile getirmişti. Ocak ayına kadar beklemek zorunda kalan emekliler emekli maaş zam oranı kadar intibak düzenlemesi ve ikramiye iyileştirmesi de talep etmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI!

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu zam hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Emekli maaşlarında reel olarak ciddi artışlar oldu. Ancak son dönemdeki enflasyon, emekli maaşında da tartışma yarattı.

Yıl sonunda memur zammının ne olacağı toplu sözleşmeyle belli. Memurun zammı, memur emeklisine de yansıyacak. İşçi emeklileri biraz daha az alıyor normalde. Orayı dengelemek gerekiyor gibi bir durum var. 7 bin 500 lira altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ama bunu yaparken depremi unutmamak lazım, enflasyonla mücadeleyi unutmamak lazım" dedi.

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücret artışı konusunda açıklama yapan Cevdet Yılmaz "Enflasyonla mücadele, toplumsal fedakarlık da gerektiriyor. Sosyal medya veya başka mecralarda gerçeklerden kopuk algı oluşturulması, kalıcı refah artışı getirmiyor. Denge çok önemli. Belli bir kesime zam yapıp diğerlerine yapılmazsa denge bozuluyor" diyerek adaleti sağlayarak ve kaynakları gözeterek zam yapacaklarının altını çizdi. Emekliler ise Temmuz ayında en düşük zammın kendilerine yapıldığını belirterek Ocak ayında intibak düzenlemesi ve yüksek maaş zammı talep ettiklerini duyurmuştu.