Yüzbinlerce kişi alacak! e-Devlet üzerinden tanımlandı hemen bakın sosyal maddi yardım parası yattı

Destek ödemeleri tüm hızı ile devam ederken maddi olarak geçim sıkıntısı yaşayan, acil paraya ihtiyacım var diyenler için yeni ödemeler yatırılmaya başlandı.
Yüzbinlerce kişi alacak! e-Devlet üzerinden tanımlandı hemen bakın sosyal maddi yardım parası yattı

Yüzbinlerce kişi alacak! e-Devlet üzerinden tanımlandı hemen bakın sosyal maddi yardım parası yattı - Milyonlarca kişinin yararlandığı devletin sosyal destek ödemeleri için yeni duyuru yapıldı. Hala çekmeyen kişiler için e-Devlet uyarısı yapılırken alınan destek programına göre ödemeler e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

İlk olarak pandemi döneminde devlet tarafından vatandaşlara nakit para desteği ödenmesi başlanırken sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu ödemeleri Türkiye Aile Destek Programı adı altında kalıcı bir hale getirmişti. Bu programın yanı sıra doğalgaz desteği ve elektrik yardımı ödemeleri de programa dahil edilmişti.

AİLE BAKANLIĞI DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA! MADDİ YARDIM ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır." denilerek ihtiyaç sahiplerine nakit para desteği ödemesi yapılacağı ilan edilmişti.

aile-destek-programi.jpg

Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık geliri;

• 450 TL ve altı olan hanelerimize aylık 1.250 TL,

• 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altında olan hanelerimize aylık 1.100 TL,

• 911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altında olan hanelerimize aylık 950 TL,

• 1.372,30 TL üzeri – 3.800,78 arasında olan hanelerimize ise aylık 850 TL ödeme yapılmaktadır.

Çocuk Bileşeni kapsamında;

• 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, • 3 çocuklu hanelere 450 TL,

• 4 çocuklu hanelere 550 TL,

• 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ek ödeme yapılmaktadır.

Söz konusu yardım ödemelerinin yanı sıra PTT elektrik faturası desteği ve doğalgaz desteği ödemeleri yapılmakta olup tüm ödemeler e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. e-Devlet sitesini giriş yaptıktan sonra sosyal yardım yazarak ilgili sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.