Son 20 senenin en ŞİDDETLİSİ! Meteoroloji ve AFAD alarm üzerine alarm verdi herkes tedbirli olsun

Türkiye son yılların en şiddetli hava olaylarını peş peşe yaşarken 28 Kasım 2023 Salı günü için pek çok ilde fırtına uyarısı yapıldı.
Son 20 senenin en ŞİDDETLİSİ! Meteoroloji ve AFAD alarm üzerine alarm verdi herkes tedbirli olsun

Son 20 senenin en ŞİDDETLİSİ! Meteoroloji ve AFAD alarm üzerine alarm verdi herkes tedbirli olsun - Doğal afetlerin adeta abluka altına aldığı Türkiye'de son 20 senenin en şiddetli fırtına alarmı verildi.

Yapılan açıklamada pek çok ilde gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli yağış, sel ve fırtına uyarısı yapıldı. Uyarı yapılan illerde hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin tedbirli olmaları istendi.

27 KASIM 2023 SALI GÜNÜ İÇİN FIRTINA ALARMI VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Bu gece saatlerinden itibaren yarın (27.11.2023 Pazartesi) Erzurum, Bingöl, Muş, Batman, Siirt, Hakkari, Bitlis, Van, Ağrı, Kars, Iğdır, Şırnak ve Ardahan'da rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), bu illerin dağlık ve yüksek kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

screenshot-1.jpg

29 KASIM PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ALARMI VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba (29.11.2023) günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-55 kg/m2), İzmir ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (56-85 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİNE FIRTINA ALARMI VERİLDİ Mİ?

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu illerde yaşayan kişilerin tedbir almaları ve belirlenen saatlerde zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları istendi.