Mart ayı ödemeleri başladı! O kişilere 850, 950, 1100, 1250 TL ödendi

Hükümetin başlattığı yardım programları kapsamında çeşitli bakanlıklar tarafından hak sahiplerine destek ödemesi yapılıyor. Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ödediği desteklerin mart ayına ilişkin detayları merak ediliyor.
Mart ayı ödemeleri başladı! O kişilere 850, 950, 1100, 1250 TL ödendi

Mart ayı ödemeleri başladı! O kişilere 850, 950, 1100, 1250 TL ödendi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirlenen bazı koşullara bağlı olarak yardım başvurusunda bulunan bireylerin yaşam koşullarını değerlendiriyor. Bakanlık tarafından değerlendirmeye alınan başvuruların ardından ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere çeşitli ödemeler yapılıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetleer Bakanlığı tarafından ödenen Aile Destek Ödemeleri hakkında ise mart ayına girilmesi ile birlikte detaylar merak ediliyor. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi olan aileler için ödenen yardımlar kapsamında binlerce kişinin beyleyişi son buldu. "Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak?" sorusu yanıt bulurken ödeme miiktarları da netleşti. 

HESAPLARA YATIRILDI

Aile Destek Ödemelerine ilişkin açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapıldı. Bakan Yanık, "Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı'nın Mart ayı ödemelerini bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başlıyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

850 lira ile bin 250 lira arasında değişen tutarlarda 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapıldığı biliniyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılının Haziran ayında yapılacak.

Öte yandan haziran ayında son bulacak ödemeler de bu ayı takip eden temmuz ayı gerçekleştirilerek ve söz konu destek programı sona erecek. 

İlgili Haberler